maanantai 6. huhtikuuta 2015

Avokadolla täytetyt munat


Täytetyt kananmunat kuuluvat meillä usein juhlapöytään. Niistä saa helposti näyttävää pientä lisuketta pöytään, ja täytevaihtoehtojakin on yllin kyllin. Nyt pääsiäiseksi täytin kananmunat avokadolla. Täytteestä tuli vihertävää, eli juuri keväiseen teemaan sopivaa. Avokadoa käytettäessä munia ei kannata tehdä kovin aikaisin etukäteen, koska avokado alkaa helposti tummumaan. Täytettyjä munia kannattaa tehdä sen verran, mitä kuluu saman päivän aikana.

Avokadolla täytetyt munat

5 kovaksi keitettyä kananmunaa
2 avokadoa
2 rkl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
jauhettua mustapippuria

Kuori kananmunat ja halkaise munat kahtia. Poista keltuaiset kulhoon. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kuorista kulhoon keltuaisten kanssa. Hienonna keltuaiset ja avokadot haarukalla tasaiseksi massaksi ja sekoita joukkoon majoneesi. Mausta tahna sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla ja lusikoi tai pursota kananmunan puolikkaiden kuoppiin.


4 kommenttia:

  1. Kananmunat kuuluvat pääsiäiseen, kyllä niitä meillä taisi mennä monta kennollista, leipomiseen ja pääruoan lisukkeeksi / alkuruoaksi. Koko porukka kun oli pääsiäisenä koolla, 5 aikuista.:) Kiva, raikas idea näissä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisen aikoihin kananmunia todellakin kuluu entistä enemmän, kun useimpiin leipomuksiinkin niitä tulee. Vaikka kyllä meillä kananmunia syödään muulloinkin aika paljon.:) Avokadotäyte oli oikein hyvä näissä. Kiva kokeilla joskus jotain uutta, kun näissäkin on jämähdetty melkein vain siihen sitruunamajoneesiin ja katkarapuihin.;)

      Poista
  2. näistä tykkäisin,syön avokadoa aika usein...meillä jäi alkupalamunat tekemättä/syömättä,ne on lähes jokavuotinen perinne ollut,mutta nyt tein muuta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokado on hyvää. Nyt on tullut usein syötyä sitä ruisleivän päällä. Nam.:) Usein nämä erilaiset täytetyt munat meilläkin kuuluu juhliin, mutta joskus jää välistä, jos jo muutenkin on paljon kaikkea.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-