tiistai 21. lokakuuta 2014

Pizza bianco viikunoilla, Brie-juustolla ja kylmäsavustetulla palermonpossulla


Pernod Ricard Finlandin järjestämässä OivaPari Gourmet Fast Food -reseptikilpailussa on edetty kolmanteen eli viimeiseen osakilpailuun. Ensimmäisessä osakilpailussa haettiin makuparia Campo Viejo Reserva 2008 -punaviinille, ja toisessa taas alkoholittomalle Jacob's Creek UnVINED Rieslingille. Jokaisesta osakilpailusta jatkoon pääsee neljä parasta reseptiä ja ensimmäiseen osakilpailuun kehittelemäni suppilovahverofocaccia nyhtöhirvellä & karpalomajoneesilla valittiin 22 toinen toistaan paremman reseptin joukosta mukaan finaaliin. Alex Nurmi valitsee osakilpailuista jatkoon pääsevät, kilpailun lopullisesta voittajasta päättää yleisö.


Viimeisessä osakilpailussa haetaan sopivaa makuparia juomien kuningattarelle eli samppanjalle. Eikä ihan mille tahansa samppanjalle, vaan Formula 1 -kisoistakin tutulle G.H. Mumm Cordon Rouge Brutille, joka on yksi maailman parhaimmista samppanjoista. G.H. Mumm Cordon Rouge Brut sopii niin maljajuomaksi kuin aterioillekin. Koska kilpailun aiheena on fast food, pitihän se pizzakin yhteen osakilpailuun tehdä. Ja OivaPari pizzakin samppanjalle on, kun on hieman fiinimmät täytteet.


Pizza bianco viikunoilla, Brie-juustolla ja kylmäsavustetulla palermonpossulla
(2 pienehköä pizzaa)

Taikina:
1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
ripaus suolaa
15 g tuorehiivaa
3 dl durumvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Täyte:
n. 4 rkl creme fraichea
n. 1/2 - 1 dl juustoraastetta
n. 80 g Brie-juustoa
2 tuoretta viikunaa
mustapippuria myllystä

Lopuksi päälle:
n. 50 g kylmäsavustettua palermonpossua
n. kourallinen rucolaa
oliiviöljyä
vaaleaa balsamiviinietikkaa

Sekoita veteen suola ja hiiva. Alusta joukkoon jauhot vähitellen, ja lisää lopuksi oliiviöljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa n. 45 min. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse jauhoja apuna käyttäen kaksi pitkänomaista, ohutta pohjaa. Levitä pohjille creme fraiche. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Siivuta Brie-juusto ja lisää siivut pizzapohjien päälle. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja asettele pizzojen päälle. Rouhi päälle mustapippuria ja paista pizzoja uunin keskitasolla 250 asteessa n. 5 - 10 minuuttia, kunnes pohjat on kypsiä ja pinta saanut hieman väriä. Ota pizzat uunista ja lisää päälle kylmäsavustetut palermonpossusiivut. Pirskottele rucolan lehdille hieman oliiviöljyä ja vaaleaa balsamiviinietikkaa ja levitä rucolat lopuksi pizzojen päälle.


Samppanjan tarjosi Pernod Ricard Finland

8 kommenttia:

  1. Tässä on kyllä täydellinen herkku loppuvuoden juhlia ajatellen! Vatsa on täysi, mutta syödään sitten silmillä; ihanan näköistä ja todellakin kaikilla herkuilla.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pizza sopisi tosiaan hyvin myös uuden vuoden aaton juhliin. Hyvää kuohuvaa seuraksi.:)

      Poista
  2. Onnittelut finaaliin pääsystä!!! On niin herkullisen näköinen pizza että. Raaskitko avata pullon pizzan kera juotavaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Pizza oli tosi hyvää, mutta ei noilla täytteillä paljon vikaan voi mennäkään. Juotavaksihan se on tarkoitettu.;) Ihan sopiva viikkokin oli kuohuvalle, kun miehen synttäriviikko.:)

      Poista
  3. Onnittelut hienosta saavutuksesta! Pizza vaikuttaa aivan ihanalta. Suolainen kermainen juusto ja makeat viikunat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuntuu hyvältä pärjätä niin kovassa seurassa. En olisi uskonut.:) Hyvää oli pizza. Sopiva suolan ja makean liitto on aina toimiva.:)

      Poista
  4. Onnittelut finaalipaikasta ja tsemppiä äänestykseen. Herkullinen resepti ja maistuu varmasti ihanalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Finaalipaikkakin tuntuu jo voitolta.:) Tätä pizzaa tehdään toistekin. Oli hyvää.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-