keskiviikko 24. syyskuuta 2014
Pihlajanmarja-omenahillo
Koska pihlajanmarjoja oli runsaasti poimittuna ja omenoitakin vielä omissa puissa riittää, keittelin niistä myös yhdessä hilloa. Pihlajanmarja taittaa omenoiden makeutta ja omena taas pehmentää hyvin pihlajanmarjojen happamuutta. Kirpeän makea hillo sopii erityisesti riistaruokien kanssa, mutta eipä mikään estä laittamasta sitä myös vaikka kääretortun väliin. Viimeisetkin pihlajanmarjat menivät tähän hilloerään, mutta vielä niitä näkyy runsaasti puissa olevan. Tänä vuonna myös pihlajalla on ollut hyvä sato. Ehkä käyn vielä poimimassa marjoja lisää. Ainakin tekisi mieli kokeilla marjojen säilömistä Pohjolan kapriksiksi.
Pihlajanmarja-omenahillo
1 l pihlajanmarjoja
1 kg omenoita
1 dl vettä
500 - 700 g hillosokeria
Mittaa kattilaan puhdistetut ja huuhdellut pihlajanmarjat sekä kuoritut ja lohkotut omenat. Lisää vesi ja kiehauta. Keitä n. 30 minuuttia ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois. Ota kattila liedeltä ja soseuta hillo sauvasekoittimella. Hilloon saa jäädä sattumia. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää hillosokeria vähitellen sen verran kuin haluat hilloon makeutta. Keitä 10 minuuttia. Anna hillon seistä noin 30 minuuttia ennen purkitusta. Sekoita välillä. Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.
Tunnisteet:
Ruoka,
Säilykkeet
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihana kun on noin monta pihlajamarjapostausta. Olen meinaan tehnyt itsekin hilloa, v. 2012. Jos aikaa olis tekisin ehdottomasti nytkin! Muistaakseni lurautin sekaan likööriä tai konjakkia tai jotain ;)
VastaaPoista-Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-
Tänä vuonna marjoja oli niin hyvin, että pakkohan niitä oli hyötykäyttääkin.:) Konjakki sopii hyvin tällaisten joukkoon.:)
PoistaPaneeliverhon nappasin ikkunasta alas kuvausta varten. Oli niin sopiva kuosi.;) Jotexilta olen verhot tilannut alle kuudella eurolla. Siellä on usein hienoja eläin- ja luontokuoseja.:) Hilloon tuli nätti sävy.:)
VastaaPoista