sunnuntai 31. elokuuta 2014

Venetsialaiset meidän tapaan


Kiireetöntä ja rauhallista yhdessä oloa, hyvää ruokaa ja juomaa, siitä on meidän juhlat tehty. Eli emme todellakaan viettäneet venetsialaisia missään ihmishulinassa raketteja räiskien, vaan oman metsän keskellä hirsilaavussa hiljaisuudesta ja luonnosta nauttien.


Ensimmäiseksi laavupaikalla sytytettiin nuotio ja laitettiin nokipannu tulille. Veden kiehuminen vie aikaa nuotion sivulla.


Nuotion ääressä paistettiin tietenkin makkaraa tikun nokassa. Yhdessä tikussa paistaa nopeasti paketillisenkin kerrallaan.


Juuri ennen laavulle lähtöä tein kotona kukkakaaligratiinia. Gratiinin tein pieniin foliovuokiin, joten ne oli kevyt kantaa mukana, eikä tarvinnut pelätä vuoan rikki menemistä.


Pullollinen valkoviiniä juotiin makkaroiden ja gratiinin kanssa. Viinilaseja ei jaksettu viedä mukana, vaan viinitkin juotiin muovimukeista. Ei paras mahdollinen astia viinille, mutta metsäoloissa menettelee.


Syömisen jälkeen alkoi jo hämärtämään, joten pannu siirrettiin hiilloksen päälle nopeuttamaan veden kiehumista. Kun vesi kiehui, otettiin pannu tulilta ja lisättiin joukkoon n. 5 - 6 g pannukahvijauhetta yhtä vesidesilitraa kohden. Pannu takaisin hiillokselle, nopea kiehautus, ei enää keittämistä, sitten annettiin vielä olla n. 5 minuuttia ennen kahvittelua.


Pannukahvi maistui paljon paremmalle kuin kotona keittimellä keitetty suodatinkahvi. Ehkä ympäristölläkin oli joku vaikutus... Kotiin lähtiessä olikin jo ihan pimeää, mutta otsalampun valossa näki hyvin metsäpolullakin.


8 kommenttia:

 1. Ihana koissukin mukana menossa! <3 Teidän venetsialaisten vietto näytti sellaiselta jossa itsekin olisin viihtynyt. En oikein viihdy suuressa ihmisvilinässä, ennemmin menen metsään ja nautin siellä hiljaisuudesta, koiruus vieressäni! <3
  Meilläpäin venetsialaisia ei ole ikinä ennen vietetty, mutta näemmä ne alkavat tänne sisämaahan päinkin tulla pikkuhiljaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahti on tietenkin mukana aina kaikessa missä vain mahdollista.<3 Ei ole koskaan sen kummemmat juhlinnat kiinnostaneet. Mieluiten sitä on vain kotona. Tai sitten metsässä.;) Kaikkein parasta on juuri tällainen yhdessä olo.:) Täällä päin on venetsialaisia vietetty jo jokunen vuosi. Raketit paukkuin nytkin pitkälle yöhön, ja sienimetsällä olen törmännyt rakettien rääppeisiin. En tykkää yhtään.:(

   Poista
 2. Tuollainen on juuri passeli tapa viettää venetsialaisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on.:) Oikein harmittaa, kun nykyään on kaksi rakettien paukutteluiltaa vuodessa. Ja sehän ei edes jää niihin kahteen iltaan...:(

   Poista
 3. Hyvännäköistä on teidän juhlinta. Ihanaa yhdessä oloa ja kyllä kelpaa omassa metsässä oleskella :)
  Minäkin tein juuri joku päivä kukkakaaligratiinia! Sitä söisi vaikka kuinka ja paljon se on niin hyvää! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla mitään bilehileitä.;D Metsässä on hyvä olla.:) Kukkakaaligratiini on ihanaa. Vuoallinen menee aina ihan hetkessä, kun syömistä ei pysty lopettamaan.:)

   Poista
 4. Me ollaan tuon mieheni kanssa ihan samanlaisia juhlijoita! Ei välitetä mistään hulinasta tai ihmispaljoudesta, kiva kun saa olla ihan omalla porukalla kaikessa rauhassa. Meillä oli vähän samantyyppiset venetsialaiset viime viikonloppuna, kun ystäväni tuli pitkästä aikaan kylään. Kävimme kolmen tunnin sieniretkellä, jonka jälkeen piti puhdistaa kantarellit ja tatit. Mustatorvisieniä ei nytkään löytynyt, ja suppilovahverot tulevat vasta myöhemmin. Teimme hyvää salaattia, ihanista kotimaisista punajuurista. Sen jälkeen keitettiin kahvit. Jälkiruokana oli porkkanakuppikakkuja ja omenakaurapaistosta vaniljakastikkeen kera. Kahvit juotiin tottakai terassilla huopiin kääriytyneenä ja kynttilöitä poltellen. Ihana päätös kesälle.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa teidänkin "hurjat" juhlat.;) Ja ihania ruokia teillä on ollut.:) Ihan parasta on omassa pienessä porukassa juhlistaa jotain hyvän ruoan parissa. Ei tarvitse niin kauheasti pynttäytyäkään.:) Pitänyt jo monta päivää kantaa lyhtyjä ulos. Nyt olisi hyvä poltella kynttilöitä, kun iltaisin tulee jo pimeä.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-