maanantai 11. elokuuta 2014

Tuotetestissä Valion uudet maustetut voit


Pääsin viime kesänä mukaan yhteen Blogiringin kampanjoistani mielenkiintoisimpaan ja vaativimpaan. Kampanjan kautta pääsin Valion testiryhmään ja osallistumaan uutuustuotteiden kehittämiseen. Tuotteita testattiin kotona, vastailtiin kyselylomakkeeseen ja annettiin palautetta sekä tietenkin ideoitiin reseptejä uutuustuotteiden ympärille. Nämä Valion uutuustuotteet ovat Sitruunavoi ja Valkosipulivoi.


Valio lanseeraa maustevoit syyskuussa. Maustevoita on totuttu käyttämään lähinnä grillisesongilla ja lihan tai kalan päällä, mutta nämä voit ovat paljon monikäyttöisempiä. Kotimaiset, korkealaatuiset maustevoit on valmistettu luonnollisista raaka-aineista, ja kehitetty erityisesti ruoanvalmistukseen. Maustevoita voidaan käyttää sellaisenaan. Itse ihastuin erityisesti valkosipulivoihin. Niin hyvää ruisleivän tai hapankorpun päällä. Maustevoit sopivat sekä kylmään että lämpimään ruoanvalmistukseen, ja kaiken lisäksi sitruunavoi sopii sekä suolaiseen että makeaan. Sitruunavoi onkin ensimmäinen maustevoi Suomen markkinoilla, jota voi käyttää vaikka makeissa leivonnaisissa tai jälkiruoissa. Valio Sitruunavoi ja Valio Valkosipulivoi ovat markkinoiden ainoat laktoosittomat maustevoit. Valkosipulivoi on normaalisuolainen, sitruunainen on suolaamaton. Maustevoit on pakattu 100 gramman pakkauksiin, joten ne soveltuvat hyvin myös pienemmille talouksille.


Maustevoita testasin moneen eri käyttötarkoitukseen, mm. sellaisenaan, paistamiseen, leivontaan jne. Ainakin minut nämä uutuustuotteet vakuuttivat ja varmasti näitä tullaan jatkossakin meillä käyttämään, kunhan tuotteet ilmestyvät kauppoihin. Syksyn aikana tulen julkaisemaan kehittelemiäni reseptejä, joissa on käytetty Sitruunavoita ja Valkosipulivoita, ja yllä olevassa kuvassa on hieman vinkkiä mitä tuleman pitää. Luvassa on ainakin makeaa ja suolaista. Ensimmäinen maustevoireseptini tulee julki 8.9., joten pysykäähän kuulolla.

http://www.blogirinki.fi/

Yhteistyössä: Valio

14 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta. Ihan ensimmäisenä tuli mieleen käyttää sitruunavoita leivonnassa, muffineissa ja kahvikakuissa esimerkiksi. Plussat pienille pakkauksille, juuri joku päivä sitten eräs tuttu harmitteli yksinasujana kun kaikki pakkaukset ovat aina niin kookkaita.
  Kokeiluun menee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä maustevoit ovat hyvä uutuus markkinoille. Sitruunavoilla saa kivasti lisämakua leivonnaisiin tavallisen voin sijaan.:) Monet pakkaukset ovat ihan liian isoja. Pieniltä talouksilta voi jäädä vallan ostamattakin jotain tuotteita. Nämä voipaketit on aika passelin kokoisia, ja ainahan voi ostaa useamman paketin, jos tarvitseekin enemmän.;) Kunhan nyt kauppaan tulevat, pitää myös käydä pari pakettia heti ostamassa. Vuosi jo aikaa viime kerrasta.:)

   Poista
 2. Sitruunavoi saa ajatukset heti laukkaamaan, varmasti tulee kokeiltua leivonnaisiin! Valkosipulivoi taas on mukava lisä pihveille. Innolla odottelen reseptejäsi ja mielipiteitäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttötarkoituksia näille löytyy vaikka kuinka paljon, kunhan pääsee yli siitä maustevoinappiajatuksesta.;) Reseptejä tulee sitten, kun on taas kampanjapostauspäivä.:)

   Poista
 3. Voiuutuuksia ja reseptejä odotellaan vesikielellä :P
  10 pistettä ja papukaijamerkki Valion suuntaan, että ovat laktoosittomia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta onneksi ollaan jo syyskuussa, niin voit ilmestyvät kauppoihin. Toivottavasti ovat mieleen, sekä voit että tulevat reseptit.:) Hienoa on, että ovat ottaneet laktoosinkin huomioon, niin tuote sopii mahdollisimman monelle.:)

   Poista
 4. Voi että miten kivaa varmaan oli päästä tuotekehittelemään:) Sitruunavoi on varmasti sellaista,mitä kokeilisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tämä aika mahtava tilaisuus päästä mukaan siinä vaiheessa, kun tuote on vasta kehitteillä.:) Sitruunavoista onkin moneen, kun käy sekä suolaiseen että makeaan.:)

   Poista
 5. Oih, kuulostaapa ihanilta! En malta odottaa niiden lanseerausta ja sinun reseptejäsi. Noista tulee varmasti kivaa makua myös jos paistaa ruokaa maustetuissa voissa paistinpannulla. Sitruunavoi voisi tuoda kanaan tai kalaan myös kivaa makua ja valkosipuli lihaan. Myös leivonnaisissa tuo sitruuna on varmasti ihana, yksinkertaisesti vaikka juustokakun pohjassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ovat. Maku näissä on tosi hyvä, ja hienoa, kun se tulee luonnollisista raaka-aineista eikä mistään aromeista ja muista lisäaineista.:) Ei tässä enää syyskuuhun pitkä aika ole. Voipaketit tulevat kauppoihin, ja saan julkaista resepteistä ensimmäisen.:) Paistorasvana käytettäessäkin antavat ruokiin makua. Testattua tuli molemmilla. Ja leivonnassa sitruuna on kiva.:)

   Poista
 6. Voi miten upea tilaisuus päästä mukaan tuotekehitykseen! Hienoa!
  Molempia uutuuksi kyllä varmasti tulee testattua, kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno tilaisuus. Ei siitä millään voinut kieltäytyä. Oli tuossa sitten kieltämättä työtäkin, kun viisi reseptiä piti kehitellä. Aluksi ajatus vähän jumitti perinteisissä maustevoijutuissa, mutta kyllä se siitä, kun hoksasi kuinka monikäyttöisiä nuo ovat.:) Kannattaa ehdottomasti testata molempia makuja.:)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Todellakin suosittelen testaamaan, kunhan kauppoihin tulevat syyskuun alussa. Itsekin pitää heti molempia hakea ja kokkailla taas jotain.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-