lauantai 16. elokuuta 2014

Sitruunainen valkosuklaamousse


Aloitetaan tällä kertaa reseptipostaukset jälkiruoasta. Järjestin eilen huvimajaamme kahden hengen rapukestit. Tai ei siellä yhtään henkeä ollut, vain minä puolisoineni... Jälkiruoan halusin sisältävän sitruunaa, ja olevan sitruunaisen raikasta, mutta kuitenkin tuhdin täyteläistä. Suklaiset jälkiruoat ovat täyteläisiä, joten tein valkosuklaasta moussea, jonka maustoin sitruunan raastetulla kuorella ja tilkalla mehua. Sokeria en lisännyt mousseen ollenkaan. Valkosuklaan makeus sai yksistään riittää, ja riittikin. Moussesta ei tullut mitään ällömakeaa, vaan juuri sopiva päätös rapuateriallemme. Sitruunainen valkosuklaamousse sopisi hyvin myös pääsiäisen ajan jälkiruoaksi, ja hyytelökakunkin moussesta saisi. Koska puutarhassamme vielä marjoja riittää, moussen kanssa tarjoilin tietenkin tuoreita vadelmia sekä pensasmustikoita.

Sitruunainen valkosuklaamousse
(2 - 4 annosta)

130 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan raastettu kuori
3 rkl sitruunasta puserrettua mehua
1 - 2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Käytä liivatteita sen mukaan, millaista haluat moussen koostumuksen olevan. Kahdella liivatteella moussesta tulee lusikalla lohkaistavaa, yhdellä liivatteella tulee notkeampaa. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää joukkoon hieman jäähtynyt, sulatettu valkosuklaa sekä sitruunan raastettu kuori. Kiehauta sitruunamehu ja liuota joukkoon liivatelehdet yksitellen. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä. Lisää liivateseos ohuena nauhana suklaa-kermaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Jaa seos tarjoiluastioihin ja anna olla viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.


12 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-