sunnuntai 17. elokuuta 2014
Limoncello Mojito
Perjantai-iltaiset rapukestit aloitettiin pirteän sitruunaisella alkujuomalla. Perinteinen Mojitohan tehdään vaaleaan rommiin, mutta tähän mojitoon käytin Limoncello -sitruunalikööriä. Myös limetin korvasin sitruunalla. Juomasta tuli raikasta, lämpimään kesäiltaan sopivaa. Jos juomasta haluaa terävämmän, voi joukkoon toki lorauttaa myös tilkan vaaleaa rommia.
Limoncello Mojito
n. 10 mintun lehteä
1/2 pienen sitruunan mehu
1 tl ruokosokeria
6 cl Limoncello -sitruunalikööriä
sitruunalimonadia
Lisäksi:
jäitä
sitruunasiivuja
mintun lehtiä
Murskaa mintun lehdet sitruunamehun ja ruokosokerin kanssa. Kun mintun lehdet on murskaantuneet ja sokeri sulanut, mittaa joukkoon hyvin jäähdytetty Limoncello -likööri. Täytä lasi jääpaloilla sekä muutamalla sitruunasiivulla ja mintun lehdillä. Siivilöi likööriseos lasiin ja pidennä kylmällä sitruunalimonadilla. Sekoita hyvin ja tarjoile pillin kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oli pirteän kirpeää ja raikasta.:) Limoncello sopiikin tosi hyvin leivontaan ja jälkiruokiin. Sellaisenaan juotuna on melkoisen makeaa.:)
VastaaPoistaOnpas kiva drinkki-idea. :) Tästäpä tulikin mieleen, että pitääpä pistää limoncelloa valmistumaan, voi sitten syksyn pimeinä iltoina muistella kesää sitä lipitellessä.
VastaaPoistaKiitos.:) Itse tehty Limoncello onkin ihan parasta. Näissä juomissa oli nyt tällä kertaa pakko käyttää kaupan likööriä, kun omatekoinen oli loppu, mutta eiköhän sitä taas lisää tule valmistettua.:)
Poista