sunnuntai 17. elokuuta 2014

Limoncello Mojito


Perjantai-iltaiset rapukestit aloitettiin pirteän sitruunaisella alkujuomalla. Perinteinen Mojitohan tehdään vaaleaan rommiin, mutta tähän mojitoon käytin Limoncello -sitruunalikööriä. Myös limetin korvasin sitruunalla. Juomasta tuli raikasta, lämpimään kesäiltaan sopivaa. Jos juomasta haluaa terävämmän, voi joukkoon toki lorauttaa myös tilkan vaaleaa rommia.

Limoncello Mojito

n. 10 mintun lehteä
1/2 pienen sitruunan mehu
1 tl ruokosokeria
6 cl Limoncello -sitruunalikööriä
sitruunalimonadia

Lisäksi:
jäitä
sitruunasiivuja
mintun lehtiä

Murskaa mintun lehdet sitruunamehun ja ruokosokerin kanssa. Kun mintun lehdet on murskaantuneet ja sokeri sulanut, mittaa joukkoon hyvin jäähdytetty Limoncello -likööri. Täytä lasi jääpaloilla sekä muutamalla sitruunasiivulla ja mintun lehdillä. Siivilöi likööriseos lasiin ja pidennä kylmällä sitruunalimonadilla. Sekoita hyvin ja tarjoile pillin kera.

4 kommenttia:

  1. Ihana drinkki.:) Pullo limoncelloa tuolla odottelee, tarkoitus on käyttää sitä leivontaan joskus, kun inspiraatio tai sopiva ohje tulee kohdalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli pirteän kirpeää ja raikasta.:) Limoncello sopiikin tosi hyvin leivontaan ja jälkiruokiin. Sellaisenaan juotuna on melkoisen makeaa.:)

      Poista
  2. Onpas kiva drinkki-idea. :) Tästäpä tulikin mieleen, että pitääpä pistää limoncelloa valmistumaan, voi sitten syksyn pimeinä iltoina muistella kesää sitä lipitellessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Itse tehty Limoncello onkin ihan parasta. Näissä juomissa oli nyt tällä kertaa pakko käyttää kaupan likööriä, kun omatekoinen oli loppu, mutta eiköhän sitä taas lisää tule valmistettua.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-