maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kvinoatäytteiset suippopaprikat grillissä


Jokin aika sitten grillasin juustolla täytettyjä suippopaprikoita. Hyviähän ne olivat, mutta kuitenkin aika tuhteja, joten jokin kevyempi täyte oli paikallaan. Kvinoaa ei ole tullut taas pitkään aikaan käytettyä, niinpä näiden paprikoiden täytteeseen keitin sitä. Täytteeseen laitoin lisäksi vain kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia, fetaa ja mausteet, koska paprikoiden ympärille kiedotut pekonit kuitenkin toivat näihin vielä oman lisänsä. Nyt paprikoista tuli paljon keveämmät, mutta siitä huolimatta sopivan ruokaisat.

Kvinoatäytteiset suippopaprikat grillissä

Täyte:
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pieni kesäkurpitsa
100 g fetaa
1 - 2 rkl vaaleaa Balsamicoa
maun mukaan yrttisuolaa
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
suippopaprikoita
pekoniviipaleita

Kiehauta kattilassa vesi. Lisää kvinoa ja keitä n. 15 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Kuullota sipuli öljyssä pannulla pehmeäksi ja lisää joukkoon valkosipuli sekä pieneksi kuutioitu kesäkurpitsa. Jatka paistamista hetki, kunnes kesäkurpitsa sopivasti pehmenee. Ota pannu liedeltä ja lisää joukkoon keitetty kvinoa ja pieneksi paloiteltu feta. Mausta täyte Balsamicolla, yrttisuolalla ja mustapippurilla. Leikkaa suippopaprikoiden kylkeen viilto pitkittäin ja poista sisältä siemenet. Täytä paprikat täytteellä ja kiepauta ympärille pekoniviipaleita. Käytä apuna cocktailtikkuja grillaamisen ajan, jotta pekoni pysyy paprikan ympärillä. Grillaa paprikoita välillä käännellen, kunnes pekonissa on väriä ja paprika on kypsää.


4 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-