keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Ruusukaalislaw kokojyväsinappikastikkeella


Useampi päivä pääsikin jo vierähtämään viime päivityksestä, mutta minkäs teet, kun välillä on kaikenlaista muuta ohjelmaa. Tietokoneella ei ole tullut pahemmin oltua, ja innostuskin on vähän kateissa, niin keittiössä kuin bloggaamisessakin. Väen väkisin ei kannata edes alkaa blogipäivityksiä tekemään, joten parempi käyttää aikansa johonkin muuhun, ja pitää blogissa välipäiviä niin paljon kuin on tarpeen. Kyllä se innostus sieltä yleensä aina palaa takaisin.

Tänään jo vaihteeksi löytyi intoa keittiönkin puolelle, ja pihatöiden lomassa ehdin kokkailemaan yhtä jos toistakin. Coleslawta halusin ehdottomasti tehdä lisukkeeksi, mutta paha vain, kun en ollut osannut asiaa ennakoida, eikä meillä ollut kaalin kaalia. Paitsi pussillinen ruusukaaleja. Voisiko kaalisalaatin tehdä pakon edessä ruusukaaleista? Miksei? Kaali kuin kaali. Ruusukaalit leikkasin veitsellä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja pikaisesti ryöppäsin suolatussa vedessä, jotta saisin kaalin rakenteen hieman pehmenemään sekä maun miedontumaan. Kaalin seuraksi laitoin porkkanaa ja sipulia, ja kastikkeeseen käytin kokojyväsinappia antamaan salaatille potkua. Ei yhtään hassumpi lopputulos, ja päivän aterialle saatiin kuin saatiinkin ihan kelpo slaw lisukkeeksi.

Ruusukaalislaw kokojyväsinappikastikkeella

200 g ruusukaaleja
1 pieni sipuli
1 pieni porkkana

Kastike:
4 rkl majoneesia
2 rkl Dijon -kokojyväsinappia
2 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa

Halkaise pestyt ruusukaalit kahtia ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi kantaan asti. Heitä kovat kannat pois. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää joukkoon siivutetut ruusukaalit veden kiehuessa. Kaada ruusukaalit samantien siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta ylimääräinen vesi pois. Kuori sipuli ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja lisää kaalin joukkoon. Kuori porkkana ja raasta raasteeksi raastimen hienoimmalla terällä. Lisää porkkanaraaste kaalin joukkoon. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita ainekset hyvin yhteen ja anna makujen tasaantua viileässä noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

12 kommenttia:

  1. Aivan fantastisen näköistä ja kuuloista! Tämä on niin mulle tehty resepti, rakastan coleslaw'ta, ruusukaaleja ja varsinkin hyvää kokojyväsinappia, nams! Muistaisinpa tän reseptin ens kerralla kaupassa, on varmasti tosi hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tähän salaattiin tuli kivan keväiset värit. Meilläkin coleslaw on sellaista herkkua, että varsinkin kesällä tehdään tämän tästä. Muutenkin kaikki kaalit ja kaaliruoat maistuu. Kokojyväsinappi on aika oivallista kastikkeissa.:)

      Poista
  2. Kivasti erilainen slaw:) Pitäiskin mennä torille katsomaan jos löytyisi ruusukaaleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on vähän voimakkaamman makuista kuin valko- tai punakaalista tehty, mutta ei haittaa yhtään. Lisukkeessa saa makua ollakin, jotta sekin muiden joukossa maistuu. Ruusukaalit on ihania, vaikka jotkut inhoaakin. Itse tykkään paljon.:)

      Poista
  3. Hyvältä kuullostaa, olen ruusukaalifani! :)

    VastaaPoista
  4. Kaikkee on tullut coleslawn nimissä duunattua mutta ruusukaalia ei :-) tämä asia on korjattava siis. Hyvä idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olisi minunkaan varmaan tullut koskaan ruusukaaleista tehtyä, ellei nyt olisi ihan pakon edessä mieleen juolahtanut.;) Teeppäs vain oma versiosi ruusukaalislawsta. Sinä saat varmasti vietyä ideaa vielä eteen päin.:)

      Poista
  5. Tosi kiva idea, jota pitä kokeilla! Minulla on kanssa hiljaista niin bloggaamisen kuin kokkaamisen kanssa, mutta kyllä tästä vielä noustaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokeilehan.:) Ei sitä vain aina voi jaksaa samaan tahtiin. Seitsemän vuotta bloggaamista takana, niin pakostikin välillä on takki tyhjä. Mutta kyllähän tästä vielä noustaan. Kohta alkaa taas kesän myötä olla hyviä, tuoreita raaka-aineita käytössä, niin eiköhän ne taas inspiroi.:)

      Poista
  6. Coleslaw on kyllä sellainen kestosuosikki, meilläkin.:) Kiva idea tehdä ruusukaaleista.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Coleslaw on ihanaa, ja etenkin varhaiskaalista tehtynä. Kesällä tulee monta kaalia syötyä salaatin muodossa. Ruusukaalislaw oli paljon voimakkaamman makuista, muttei kuitenkaan liiaksi. Lisukkeena toimi.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-