keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Ruusukaali-anjovispasta


Luin Kotimaiset Kasvikset ry:n sivuilta, että suomalaiset syövät vuodessa noin yhden pienen ruusukaalin kerän henkeä kohden. Siis vain ja ainoastaan yksi ainoa pikkuruinen kerä. Voi, miten aliarvostettu tuo pieni, suloinen, maukas kaali on. Vaikka juuri muutama päivä sitten tein ruusukaaleista pekonin kanssa herkullista vuokaa, tuosta tiedosta suivaantuneena ostin kaupasta taas lisää ruusukaaleja, jos vaikka tilastot hieman kaunistuisivat. Tällä kertaa jalostin ruusukaalit pastan muotoon. Ruusukaalit pääsivät tomaattipohjaiseen soosiin, johon oman pikantin makunsa antoi myös anjovis. Koska ruusukaalissa itsessään on paljon makua, sen kanssa sopii mielestäni hyvin muut voimakkaat maut. Kaalin omaa makua ei saa helposti peitettyä ja voimakkaat maut vain korostavat toisiaan. Pastasta tuli hyvää, ja entiselle ruusukaalin inhoajallekin maistui. Hyvät ihmiset, syökää ruusukaalia!

Ruusukaali-anjovispasta

n. 300 g pastaa

Kastike:
400 g ruusukaalia
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 punainen chili
2 valkosipulin kynttä
pala purjoa
1 prk anjovisfileitä
1 prk Mutti -kirsikkatomaatteja
1 rkl fariinisokeria
mustapippuria myllystä
basilikaa
(suolaa)

Päälle:
juustoraastetta

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Huuhtele ruusukaalit ja poista kova kanta sekä tarpeen vaatiessa päällimmäisiä lehtiä. Höyrytä ruusukaaleja n. 10 minuuttia. Huuhtele ruusukaalit kylmällä vedellä ja leikkaa kaalit puoliksi. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota kuorittu ja hienonnettu sipuli. Lisää pannulle hienonnettu chili sekä kuoritut ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Leikkaa purjo siivuiksi ja lisää pannulle. Valuta anjovispurkista liemi pois ja lisää anjovisfileet pannulle. Voit paloitella fileitä pienemmiksi paloiksi paistinlastalla. Kaada pannulle kirsikkatomaatit tölkistä. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 - 15 min. Mausta kastike fariinisokerilla, mustapippurilla sekä basilikalla. Tarkista suola. Lisää kastikkeen joukkoon valutettu, kypsä pasta. Sekoita hyvin ja tarjoile juustoraasteen kanssa.


8 kommenttia:

  1. Ruusukaali on hyvää kun sen tekee oikealla tavalla:) Täällä sitä on tuoreena vain keväällä eli nyt pitäisi olla. Herkullinen pasta ,tosin mulla on anjovisten tilalla sardelleja jos tuollaista tekisin,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ja vielä, kun on hyvälaatuiset ruusukaalitkin, niin hyväähän niistä vain tulee.:) Aloin miettimään, että pitäisi koittaa joskus kasvatella itsekin, mutta aikaisintaan ensi vuonna, kun nyt on jo niin paljon siemeniä hankittuna, että tulee jo muutenkin tilanpuutetta kasvimaalle.;) Pasta oli hyvää, ja on kiva, kun saa miehenkin pitämään sellaisista raaka-aineista, mistä ei ole aikaisemmin tykännyt. Sardellit toimivat varmasti yhtä hyvin.:)

      Poista
  2. Oijoi, nam nam. Itse tykkään ruusukaalista, mutta taidan olla meidän perheen ainoa. Olisi ihana tehdä tätä pastaa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olin ennen ainoa, mutta onneksi yleensä saan toisenkin melkein kaikkea maistamaan, niin olen nyt saanut käännytettyä.:)

      Poista
  3. Luulenpa, että tällaisella pastalla olisi hieman helpompaa käännyttää ruusukaalia kammoksuva ihminen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin meillä on toiminut.;) Houkuttelee tällainen enemmän syömään kuin pelkät höyrytetyt.:)

      Poista
  4. Ruusukaali on saanut monta tilaisuutta. Ei jatkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sille sitten mitään voi. Jokaisella on oma makunsa.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-