perjantai 7. maaliskuuta 2014

Pekoni-ruusukaalivuoka


Joillekin ihmisille ruusukaali on kauhistus, minulle taas ihastus. Tulee vain todella harvoin ruusukaalia ostettua ja laitettua, mutta viikolla sentään taas pitkästä aikaa ostin pussillisen näitä pikkuruisia kaaleja, joita brysselinkaaliksikin kutsutaan. Tänään valmistin ruusukaalit lisukkeeksi yhdessä pekonin kanssa. Laitoin kaikki ainekset vuokaan ja kaadoin Kipparin savujuustokermaa päälle. Vuoka uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi ja ihanan makuinen lisuke oli valmis pöytään syötäväksi.

Pekoni-ruusukaalivuoka

400 g ruusukaaleja
140 g pekonia
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
2 1/2 dl Kippari -ruokakermaa
n. 2 dl juustoraastetta

Pese ruusukaalit ja leikkaa tarvittaessa kovat kannat. Poista myös tarvittaessa uloimpia lehtiä, jos ne ovat huonoja. Höyrytä ruusukaaleja kattilassa 5 - 10 minuuttia. Huuhtele sen jälkeen kylmällä vedellä, valuta hyvin, ja laita ruusukaalit uunivuokaan. Paloittele pekoni kylmälle pannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekonipalat. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet ohuiksi siivuiksi. Leikkaa myös chili ohuiksi renkaiksi. Lisää valkosipuli ja chili pannulle, kun pekoni alkaa olla rapeaa. Kuullota hetken aikaa. Kaada pekonit, valkosipuli ja chili vuokaan ruusukaalien päälle. Kaada joukkoon ruokakerma ja ripottele päälle juustoraaste. Laita vuoka uuniin 225 asteeseen n. 20 minuutin ajaksi, kunnes ruusukaali on kypsää, ja pinta saanut väriä.


15 kommenttia:

  1. MInä kanssa tykkään ruusukaalista! Yleensä ihan vaan höyrytettynä ja voin kanssa ;) Ei paha vaihtoehto tämä vuokakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusukaali on ihanaa, ja menee hyvin myös noin vain höyrytettynä voin kera.:) Miehelle saa sitten paremmin maistumaan, kun lisää joukkoon pekonit ja muut.;)

      Poista
  2. Tykkään kans, nam. Kokeillaan meilläkin pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat niin söpöjäkin, kun ovat pieniä. Paljon kuitenkin makua pienestä koosta huolimatta, tai ehkäpä juuri sen vuoksi.:) Kokeile vaan.:)

      Poista
  3. Näyttääpä hyvältä! Täytyy tunnustaa, että minä en ole saanut kokea kovin hyviä hetkiä ruusukaalin kanssa työpaikkaruokalassa... Sen kokeilu kotona on sitten vähän jäänyt, joka on väärin. Nyt mars kokeilemaan vuokaasi! Annetaan mahdollisuus ruusukaalille!;) ...Ja kaikkihan on hyvää pekonin kanssa, eikös?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hyvää. Miehellekin kelpasi, vaikka ruusukaalia on joskus kammonnut. Pitää vain löytää oikeanlainen valmistustapa.;) Kokeile ihmeessä ruusukaalia itse, ja anna pikkuruisille kaaleille mahdollisuus. Ei tiedä, vaikka vielä tykästyisit. Ja pekonin kanssahan mikään ei voi mennä vikaan.;)

      Poista
  4. Oli pakko kokeilla ja hyvä, etten nuollut vuokaa puhtaaksi. Kerrassaan oiken namia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva, että kokeilit tätä samantien. Ja vielä ihanampi kuulla, että ohje on toiminut.:) Meistäkin tämä oli tosi hyvää, ja kerralla meni kaikki.:)

      Poista
  5. Näyttääpä herkulliselle, tykkään ruusukaaleista ja tämä toimisi varmaan parsakaalinkin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Samat ainekset toimii hyvin myös parsakaalin kanssa. Molemmat kaalit on hyviä.:)

      Poista
  6. ruusukaali on kieltämättä vähän vieras,kun muistaisin että oli kitkerää...hyvältä näyttää kuitenkin tämä vuoka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurjaa, kun joistain aineksista saa huonoja ruokailukokemuksia. Jos ruusukaali on ollut kitkerää, ei se ole silloin varmaan ollut kovin hyvälaatuista ruusukaalia. Ruusukaalissa on kyllä makua, mutta ei sen kuitenkaan kitkerää pitäisi olla. Anna sinäkin Heidin tapaan ruusukaalille vielä mahdollisuus, ja kokeile. Tämä vuoka ainakin oli tosi herkkua.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-