torstai 6. maaliskuuta 2014

Leipäjuustopiirakka lakkahillolla


Päässäni on jo pidemmän aikaa pyörinyt ajatus makeasta piirakasta, jossa olisi leipäjuustoa ja lakkahilloa. Tänään toteutin aikeeni, ja kelpo piirakkahan tästä tuli. Leipäjuusto narskuu mukavasti hampaissa, lakkahillo antaa makeutta ja oman ainutlaatuisen makunsa, pohjan maustaa kardemumma. Parhaimmillaan piirakka on jäähtyneenä.

Leipäjuustopiirakka lakkahillolla

Pohja:
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g leipäjuustoa
1 1/2 - 2 dl lakkahilloa

Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna, ja lisää keskenään sekoitetut jauhot ja kardemumma. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita keskenään maustamaton jogurtti ja ruokakerma. Vispaa joukkoon kananmunat. Lisää jogurtti-kermaseokseen sokeri ja vaniljasokeri, ja kaada seos vuokaan piirakkapohjan päälle. Paloittele leipäjuusto kuutioiksi ja lisää piirakan päälle. Lusikoi päälle lopuksi lakkahillonokareita, ja paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 35 - 40 minuuttia.


28 kommenttia:

  1. Näin tästä kuvan Instagrammissa ja piti samantien tulla tänne katsomaan ohje. :D Leipäjuusto lakkahillolla on ihan ehdoton yhdistelmä, hauskaa että olet päättänyt laittaa ne näin piirakan muotoon! :) Oikein hyvältä vaikuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipäjuusto ja lakkahillo on ihan klassikkoyhdistelmä. Hyvää sellaisenaankin, mutta kiva välillä käyttää hieman eri tavallakin. Piirakkaan sopivat hyvin.:)

      Poista
  2. Ihanalta kuulostava piiirakka:) Leipäjuusto onkin sellainen juttu,mitä hieman kaipaan täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää tästä tuli. Varmasti jotain kotimaisia herkkuja aina ulkomailla asuessa kaipailee. Se on sitten aina täällä käydessä syötävä kiintiöt täyteen.:)

      Poista
  3. Loisto idea yhdistää juusto, hillo ja piirakka ! Kokeiltava on

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan vaan, hyvin nämä ainekset sopii piirakkaankin.:)

      Poista
  4. Olisi varmaan meilläkin tykättyä, leipäjuustofaneja kun ollaan. Meillä ei vaan leipäjuusto tahdo ehtiä ruokiinkaan asti, kun sillä tulee herkuteltua ihan sellaisenaan. Aina ei tartte edes lämmittää sitä. Ihana idea piirakaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmiten leipäjuusto syödään meilläkin sellaisenaan, mutta välillä on kiva tehdä jotain muuta. Kyllä leipäjuusto sopii hyvin piirakoihinkin, myös suolaisiin.:)

      Poista
  5. Uuuh, herkullisen näköne, loistava idea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä piirakka kahvin kanssa maistui.:)

      Poista
  6. Wau! Onpa hauska idea :) Kaksi jälkkäriä yhdessä vuoassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdollisimman monta kärpästä aina yhdellä iskulla.;)

      Poista
  7. No voihan jösses! Minun ja edesmenneen mummon herkkuja, lakat & leipäjuusto. Ja vieläpä piirakassa...uuh. Tämä on niin pakko testata, kiitos vinkistä ja onneksi on ihan lakkojakin pakkasessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lakat ja leipäjuusto on niin hyvää yhdessä. Kiva kuitenkin välillä tehdä niistä jotain uuttakin.:) Testaa vaan, kun kerran aineksiakin on.:)

      Poista
  8. Tämän on pakko olla syntisen hyvää...! Tosi ihana ja kaunis piirakka. Lakkahillo on niin mahtavaa leipäjuuston kanssa. Näin hyvät ainekset takaavat täydellisen makuelämyksen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tämä hyvän makuista ja kivan näköinenkin tästä tuli.:) Pitää taas mennä suohon rämpimään lakka-aikaan, jos onnistuisi lakkoja löytämään. Viime vuoden saldona yksi hillopurkki, ja sitä olen koittanut vaalia, ja yrittänyt keksiä hyvän käyttökohteen. ;)

      Poista
  9. Ihana idea, pistän mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita vaan. Eiköhän tämä piirakka maistu kaikille lakkojen ja leipäjuuston ystäville.:)

      Poista
  10. voi että,varmasti on hyvää =P itse olen joskus kauan sitten tehnyt leipäjuusto-banaanipiirakan,huomasin vaan etten ole edes ohjetta kunnolla ylös kirjoittanut ja nyt sitä on turha yrittää muistaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä.:) Olen todennut, että kaikki on pakko raapustaa jonnekin muistiin. Välillä sitä luulee vielä myöhemminkin muistavansa ainekset ja määrät, ja sitten huomaakin, että pää lyö vain tyhjää.;D

      Poista
  11. Oioi, nam.. ompa herkun näköstä :)

    VastaaPoista
  12. Aivan mahtava löytö! Ihan pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  13. see herethis contact form have a peek at this web-sitevisit this web-site Sourcecheck out the post right here

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-