maanantai 3. maaliskuuta 2014

Feta-porkkanalevite leivälle


Kauppoihin on ilmestynyt uusi terveysvaikutteinen leipä. Säännöllisesti syötynä Vaasan Kaurasydän -leivät alentavat veren kolesteroliarvoja. Kolme leipäviipaletta päivässä voi auttaa alentamaan huonoa LDL-kolesterolia 3 - 5 prosenttia. Jo 2 - 3 viikon säännöllisen käytön jälkeen vaikutus on nähtävissä. Kolesterolia alentava terveysvaikutus on saatu Vaasan Kaurasydän -leipiin aikaiseksi lisäämällä taikinaan kauran luontaista beetaglukaanikuitua. Se estää kolesterolin imeytymistä, ja lisäksi poistaa jo elimistössä olevaa kolesterolia.


Uutuusleivästä löytyy kauran lisäksi myös kaksi muuta herkullista makua, porkkana sekä omena-mysli. Löysin täältä meidän kaupoista leipää vasta vain porkkanaisena, mutta ei se mitään, porkkanaleivät ja -sämpylät ovat aina olleet mieleeni. Porkkana-kauraleivän joukossa on myös auringonkukansiemeniä, jotka antavat kivaa purutuntumaa. Mielelläni aina valitsenkin kaupasta sellaista leipää, missä on siemeniä mukana. Leiville tein maukkaan levitteen fetasta ja porkkanoista. Sinimailasen itujakin oli taas idätettynä, joten nekin pääsivät leivän päälle. Feta-porkkanalevitteen ja itujen kanssa pussillinen porkkana-kauraleipää hupeni nopeasti aamiais- ja välipalaleipinä.


Feta-porkkanalevite leivälle

250 g porkkanoita
200 g pehmeää fetaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl rakuunaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Keitä hyvin pestyt porkkanat kuorineen kattilassa vedessä kypsiksi. Jäähdytä. Kuori ja paloittele porkkanat, ja soseuta yhdessä fetan, oliiviöljyn ja hunajan kanssa tasaiseksi tahnaksi. Mausta levite rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile feta-porkkanalevitettä hyvän leivän päällä.


http://blogirinki.fi/
Yhteistyössä: Vaasan Kaurasydän

8 kommenttia:

  1. Onpa pirteän värinen levite, oikein keväinen!

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia ja levite kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Namnam, feta- ja porkkanat ovat loistava yhdistelmä. Kiva idea pistää ne levitteeksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sopivat yhteen, ja välillä on kiva leivän päälle levittää muutakin kuin margariinia.:)

      Poista
  4. Tässä on levite minun makuuni, tämä menee kokeiluun!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmänkin täytyisi koittaa tehdä itse kaikenlaisia levitteitä. Saa kivaa vaihtelua leiville.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-