perjantai 3. tammikuuta 2014

Uudenvuoden aatto


Vaikka laavulla tulee poikettua lenkkien yhteydessä lähes päivittäin, nuotion äärellä ei kuitenkaan olla ehditty siellä istumaan sitten miehen lokakuisten syntymäpäivien. Jouluaaton aattona meidän piti mennä sinne loimuttamaan lohifilettä, mutta myrsky pisti suunnitelmat uusiksi ja savustamalla päästiin puutöiden lomassa helpommalla.


Nyt kuitenkin päätettiin väsymyksestä huolimatta mennä uutta vuotta juhlistamaan laavulle. Mukaan otettiin juuri uunista tulleet perunagratiinit sekä italiansalaattia. Lisäksi nuotiolla paistettiin Kivikylän ihania Lemon Chilli sekä Tomaatti Mozzarella makkaroita.


Nuotion äärellä oli rentouttavaa istuskella kaikessa rauhassa rankan työrupeaman päälle. Syötiin hyvin ja tuijoteltiin vain kiehtovaa tulta. Nokipannussa lämpeni ruoan päälle kuumat glögit.


Vahti ei niin kauheasti vahdin hommista välittänytkään, vaan nukkui laavun nurkassa. Ympäristössä paukkuvat raketitkaan eivät yhtään hetkauttaneet. Onneksi meillä ei ole koskaan kärsitty paukkuarkuudesta, ja uudenvuoden aatot ovat siltä osin sujuneet aina ongelmitta. Niin sikeästi vahti ei kuitenkaan nukkunut, ettei se olisi aina makkaranpaistoon havahtunut. Ihan vuoden vaihtumiseen saakka ei jaksettu laavulla olla, vaan kotiin käveltiin jo vähän jälkeen yhdeksän. Nuotiolta tarttuu savu niin paljon kiinni, että piti vielä jaksaa lämmittää sauna.


10 kommenttia:

 1. Voi teidän ihanaa vahtianne. Koiraparoille on nin kidutusta nuo paukut:( Haukkuterveisiä Bambilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillekin koirille ja muillekin eläimille raketit ovat varsinaista kärsimystä. Siinä suurin syy, miksi mielestäni raketit voisi yksityisiltä vallan kieltääkin, ja järjestää vain yhteisiä ilotulitusesityksiä. Tästäkin läheltä oli yksi koira ollut kaksi päivää kateissa, kun pelästyi aaton pauketta ja pääsi karkuun. Onneksi oli löytynyt kunnossa. Meillä rakettien paukuttelu ei ole pelottanut koiria koskaan, pennusta pitäen ei olla oltu moksiskaan, vaikka minkälainen räiske olisi, mutta ymmärrän hyvin, millaista sitten on, jos lemmikki niitä kauheasti pelkää. Ja varmasti monet luonnon eläimetkin ovat suunniltaan.:( Kiitos, ja rapsutuksia suloiselle Bambille!:)

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta tavalta viettää uutta vuotta ja ruoatkin kelpais :). Meillä valvottiin 2 asti kun ei saatu paukkujen jytkeeltä nukuttua. Kaupunki asumisen ihanuuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava oli kaikkien töiden jälkeen vain istua tuolla kaikessa rauhassa.:) Kyllä ne raketit paukkuu vähän kaikkialla yömyöhään ja vieläpä useamman päivän ajan...

   Poista
 3. Teiltä ei ainakaan tunnelmaa puuttunut. Tossa jos jossain nimittäin on sitä jotain. Tunnetta. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma oli aika kohdillaan, vaikka olisihan sitä voinut olla vielä vähän lunta ja pakkasta. Mutta oli näin lumettomanakin aika "jännää", kun ympärillä ei ollut kuin pimeys. Toivottavasti pian taas ehdittäisiin laavulle aikaa viettämään.:)

   Poista
 4. Elämäni parhaimpiin uuden vuoden viettoihin lukeutuu lumen keskellä grillikodassa vietetty uusi vuosi. Grillimakkaraa ja nokipannukahvia avotulella, tinan valamista ja upea tähtitaivas. Tällaisessa sitä tunnelmaa on jos jossain!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisesta "juhlinnasta" minäkin pidän kaikkein eniten. Ei minua innosta baarit ja muut.;)

   Poista
 5. on teillä ollut hieno aatto laavulla,tykkäisin :) meillä Sera kärsii kovin paukuttelusta,ei häntä saa ulos, kun rytinä alkaa,kyyhöttää vaan jossain nurkassa ja läähättää ja on kovin huolissaan lapsista,jotka juoksevat ulkona vähän väliä :/ sitten vasta rauhoittuu,kun koko perhe on taas koossa ja sisällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa oli laavulla.:) Surkeaa, kun se uudenvuoden paukuttelu kestääkin aina niin kauan. Siinä joutuu lemmikit säikkymään pitkän aikaa. Tilannetta varmasti auttaa se, jos koko "lauma" on koolla.

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-