sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Makkara-juurespyttipannu


Joulun jälkeen maistuu taas arkiruoat, ja yksi parhaista on pyttipannu. Uudenvuoden aatolta jäi makkaroita sen verran, että niistä riitti hyvin pyttipannun aineksiksi. Pyttipannuhan on parhaimmillaan hyvää hävikkiruokaa, kun siihen saa käytettyä mm. edelliseltä päivältä jääneet keitetyt perunat, mutta tällä kertaa meillä ei perunoita valmiina ollut, joten perunat ja muut juurekset piti varta vasten keittää. Toisaalta näin pyttipannuun tulee parempi koostumus, kun juureksia ei tarvitse keittää niin kypsiksi, kun ne paistuessaankin vielä lisää kypsyvät.

Makkara-juurespyttipannu

8 keitettyä perunaa
2 keitettyä porkkanaa
3 keitettyä palsternakkaa
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
pala purjoa
5 pätkää Kivikylän Lemon Chilli sekä Tomaatti Mozzarella makkaroita
suolaa
savupaprikajauhetta
timjamia
mustapippuria myllystä

Paistamiseen:
voita

Lisäksi:
paistettuja kananmunia

Sulata pannulla voita. Kuori ja hienonna sipuli, ja laita pannulle kuullottumaan. Lisää joukkoon kuoritut ja kuutioidut juurekset. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet, ja lisää pannulle. Paista, kunnes juureksiin tulee väriä. Paloittele makkarat ja ruskista toisella pannulla. Lisää makkarat sekä hienonnettu purjo juuresten joukkoon. Mausta pyttipannu suolalla, savupaprikajauheella, timjamilla sekä mustapippurilla. Tarjoile paistettujen kananmunien kera.


Paikallisen kananmunantuottajan munissa on useimmiten kaksi keltuaista. Itse haluan pyttipannun kanssa kananmunat sunny side up, miehelle paistetut kananmunat pitää aina kääntää.


6 kommenttia:

  1. Herkulta näyttää. Pyttipannua tulee vain liian harvoin tehtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sama juttu, tosi harvoin tulee tehtyä, vaikka onkin hyvää ja pyttipannuun saa kätevästi upotettua kaikkia jämiä.:)

      Poista
  2. Pyttipannukin on hyvää, näin tehtynä.:) Harmi, ettei meidän kaupoista ole löytynyt noita Kivikylän Lemon Chilli & Tomaatti Mozzarella makkaroita.:( Olen niin etsiskellyt niitä täältä. Meillä syödään kananmunat samalla tavalla! Minä syön samaan tapaan paistetut kananmunat kuin sinä, mies haluaa käännettyinä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää, ja voi käyttää joukossa monenlaisia aineksia.:) Ehkä noita makkaroita alkaa vasta nyt enemmän kauppoihin tulemaan, kun ovat kuitenkin suht uusi tuote. Meidän lähimarketista jo löytyy, vaikka kaupasta ostettuna onkin sitten paljon kalliimpaa kuin tehtaanmyymälästä. Tehtaanmyymälästä noita tuleekin sitten aina hamstrattua. Toivottavasti teiltäkin päin pian löytyy. Ovat todella hyviä! En pidä muista makkaroista, mutta noita voisin syödä vaikka kuinka. Monesti ihan vain paistan pannulla niitä.:) Kananmunat ovat paljon iloisemman näköisiä ilman kääntöä, eikä minua haittaa, vaikka kääntämättömänä jää hieman löysemmäksi. Käännetytkin kelpaa, mutta pyttipannussa ainakin kääntämätön on kivamman näköinen.:)

      Poista
  3. näyttää kyllä todella hyvältä,allekirjoitan :D nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pyttipannu oli näillä aineksilla tosi hyvää.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-