keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Curryruoat


Kirjakerhosta oli aivan pakko tilata myös Otavan vuonna 2008 julkaisema Curryruoat -keittokirja. Hintaa pehmeäkantisella opuksella oli enää vain vaivaiset 3,90 €. Curryruoat on osa kirjasarjaa, johon kuuluu myös kirjat: Kalat ja merenantimet, Lähi-idän keittiö, Makeat herkut, Makeat ja suolaiset muffinit, Pastat, Suklaaherkut, Tapakset ja antipastot sekä Thairuoat. Pitää yrittää bongailla noita muitakin, jos vaikka yhtä edullisesti löytyisi täydennystä sarjaan. Ainakin tämä Curryruoat on ihan kohtuullisen hyvä kirja.


Monta reseptiä kirjassa jo houkuttelee kovin kokeilemaan. Ohjeet on selkeitä ja niitä on helppo seurata. Miinuksena voisin mainita reseptien raaka-aineet. Osassa resepteissä on ainesluettelo sellainen, ettei ainakaan täältä maaseudulta sellaisia löydy isommistakaan kaupoista. Mutta ei se kuitenkaan estä reseptien käyttöä, improvisoimalla varmasti selviää.


Jokaisesta reseptistä on kirjassa myös kuva. Ehkä pienoista vaihtelua kuvien laadussa on huomattavissa, mikä johtunee siitä, että kirjalla on ollut monta eri tekijää. Hintaansa nähden Curryruoat oli hyvä hankinta. Voisi tästä vähän enemmänkin maksaa ihan hyvillä mielin.

8 kommenttia:

 1. Mun pitäis varmaan hankkia curryttomat ruuat -kirja :D Ihan vakavasti oon harkinnut ruokaa, jossa ei ole kurkumaa, currya tai garam masalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se ruoka sitten enää maistu miltään ilman mausteita.;D

   Poista
 2. Tuo on kyllä kiva kirja :) Joitain ohjeita oon jo testannut, tosin soveltaa munkin täytyi joidenkin ainesten kohdalla. Hyllystä löytyy lisäksi tuo Makeat herkut ja Pastat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kirja on, ja huomasinkin, että sinultakin se löytyy. Toivottavasti itsekin löydän vielä noita muita osia.:)

   Poista
 3. jätinpä tämän sitten tilaamatta, olisi ehkä pitänyt.. pöh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli kyllä ihan liikaa valinnan varaa, pakko oli osa jättää tilaamatta. Mutta toivottavasti toistekin on yhtä hyviä kirjoja tarjouksessa.:)

   Poista
 4. Ihan kivalta kirjalta vaikuttaa, ja eihän tällä tuota hintaakaan paljon ollut, joten hyvä hankinta ihan varmasti.:) Minulta löytyy tämän sarjan Makeat ja suolaiset muffinit.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on, eikä ollut hinnalla pilattu. Tämän hintaisia malttaa ostella useamminkin. Kalliimpia tulee enemmän mietittyä, eikä ihan heräteostoksena tehtyä.:) Muffini-kirjat olisi myös kivat.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-