Olen joskus aina keitellyt pari purkillista punajuurihilloa, ja yleensä varsinkin näin jouluaikaan, koska hillo on maultaan ja väriltään hyvin jouluun sopivaa. Hillo käy jouluruokien lisukkeeksi tai juustotarjottimelle juustojen ja keksien seuraksi. Joulutorttuihinkin punajuurihilloa on tullut välillä käytettyä.
Punajuurihillo
2 punajuurta (hieman pesäpalloa reilumpia)
1 porkkana
vettä
3 dl hillosokeria
1 tl limen raastettua kuorta
2 rkl limestä puserrettua mehua
1 rkl perunajauhoa
ripaus suolaa
1 - 2 tl piparkakkumaustetta
Kuori ja paloittele punajuuret ja porkkana lohkoiksi kattilaan. Lisää vettä niin, että lohkot juuri ja juuri peittyvät. Keitä juureslohkot kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta lohkot sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon hillosokeri, limen kuoriraaste ja mehu, perunajauhot, suola sekä piparkakkumauste. Kiehauta ja keitä hilloa n. 10 - 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä puoli tuntia välillä sekoittaen. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulke kannet tiiviisti.
Oi,punajuurihilloa :) niin hyvää riistan kanssa!
VastaaPoistaPunajuurihillo sopii moneen eri tarkoitukseen.:)
PoistaPitäis varmaan kokeilla, kun juuri ostin perunakauppiaalta kasn punajuuria.
VastaaPoistaKokeile vaan. Punajuurista saa vähän erilaista hilloa.:)
PoistaKuullostaa hyvältä. Kokeillaan. Olen tehnyt torttuja myös tällä ohjeella. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/101062/punajuuritortut
VastaaPoistaKokeile vaan.:) Joskus olen tehnyt tuotakin punajuurisosetta. Se taitaa olla alkujaan Kotimaiset Kasvikset ry:n reseptejä.
PoistaKokeilehan. On ihan monikäyttöistä.:) Torttuja voisi itsekin kokeilla myös Aura-versiona. Aurakin on ihanaa.:)
VastaaPoistaAivan tajuttoman hyvää laitoin reilusti limeä aaaah
VastaaPoistaMitä eroa on limella ka sitruunalla?
VastaaPoistaEri hedelmät. Molemmat toki sitruksia, mutta maussa eroa. Voi tähän tietysti sitruunaakin käyttää.
Poista