perjantai 20. joulukuuta 2013

Jäädytetty suklaakakku


Pitihän sitä jotain hyvää vielä tehdä jouluksi. Kaapeista löytyi mm. suklaata, rusinoita, kuivattuja karpaloita, pähkinöitä sekä ihania Bastogne-keksejä. Sulattelin suklaat ja sekoittelin muut ainekset joukkoon. Seos vuokaan ja pakastimeen kovettumaan. Helppoa kuin mikä. Näin yksinkertaisesti syntyi herkullistakin herkullisempi jäädytetty suklaakakku, jossa on ihanan jouluiset maut. Kakkuun käytin yhden levyn Maraboun Daim-suklaata, loput oli tummaa suklaata. Ihan mikä vain suklaa käy.

Jäädytetty suklaakakku

350 g suklaata
125 g voita
2 dl ranskankermaa
50 g kuivattuja karpaloita
50 g rusinoita
50 g pähkinöitä
225 g Bastogne-keksejä

Koristeeksi:
valkoista suklaata
kuivattuja karpaloita
rusinoita
pähkinöitä

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää sitten joukkoon ranskankerma, kuivatut karpalot, rusinat, paloitellut pähkinät sekä paloitellut keksit. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään sekaisin ja kaada seos silikonivuokaan tai kelmulla vuorattuun vuokaan. Painele seos tasaisesti vuokaan ja tasoita pinta. Jäädytä kakku pakastimessa. Kumoa kakku vuoasta, ja koristele sulatetulla valkoisella suklaalla sekä muilla aineksilla. Anna kakun pehmetä huoneenlämmössä n. 30 minuuttia ennen tarjoilua.


12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos.:) Sain kuin sainkin jonkun julkaisukelpoisen kuvan, vaikken nyt jaksanut kuvaamiseen panostaa ollenkaan.

      Poista
  2. Vaan onpa tosi namin näköistä herkkua....ja hyvä kun vois tehä etukäteen pakastimeen... olispa vaan tällaisten makeiden herkkujen syöjiä. Voihan tämän tapaista tehä muuloinkin kun jouluna...

    VastaaPoista
  3. Tämähän on melkein kuin suoraan mun ajatuksista! Kaivelin eilen keittiön kaappeja läpi ja käsiini osui avattuja pusseja karpaloita, pähkinöitä ja keksejä. Suunnitelmani oli yhdistää ne kaikki ja sitoa suklaalla yhteen.. :) Noh, se ajatus jäi muiden suunnitelmien ja aikapulan jalkoihin, mutta tässähän se lopputulos melkein onkin :)

    VastaaPoista
  4. Oi oi mikä ihanuus, kerrassaa herkullisen oloinen, kyllä kelpaa jouluna nautiskella, jos on yhtään jäljellä ;)

    VastaaPoista
  5. Oi mikä ihana herkku =) luulin ensin että on samanmoinen kuin suklaasalami,mutta olihan tuota eroa kuitenkin...tätä taidan kokeilla!!

    VastaaPoista
  6. Kauniit kuvat.:) Tämä on kyllä varmasti ihan huippuhyvää. Tässä on kaikkia ihania aineksia. Tätähän voi hyvin tehdä joulun jälkeenkin, käyttää kaikkia jämäsuklaita ja muita pussinloppuja, joita joulun jälkeen on kaapit täynnä.;)

    VastaaPoista
  7. Voi mitä herkkua! Jäädytetyn jälkkärin minäkin tein joulua odottamaan., puolukkajäädykkeen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulin toivottamaan Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua sinne "naapuriin" =)

      Poista
  8. Ihanan näköinen! Tällaista en ole tehnytkään koskaan. Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua!!

    VastaaPoista
  9. Hieno idea, ja ihanat maut! Koristelu on myös todella kaunis. :)

    VastaaPoista
  10. Ompas upean näköinen ja takuulla myös herkullinen. Hauska idea!!!

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-