lauantai 14. joulukuuta 2013

HS:n Kuukausiliitteen keittokirja


Olin hyvin iloinen saadessani käsiini tämän Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen keittokirjan, jonka reseptit ovat huippukokkien Peppi Aralehdon ja Ari Ruohon käsialaa. Kirjan tekstit on kirjoittanut Kuukausiliitteen toimittaja Jouni K. Kemppainen, ja kuvat ovat ruokavalokuvaaja Juha-Pekka Laakion ottamia. Aivan mahtava kirja kaikin puolin! Jo pelkästään ulkomuotojensakin puolesta, koska kirjalla on hyvin kokoa ja painoakin reilut pari kiloa.


Kirjan resepteissä on käytetty monipuolisesti eri raaka-aineita. Niitä kirja esitteleekin peräti 43, jotka kaikki löytyvät kaupasta tai Suomen luonnosta. Kaikki pääasiassa lähellä tuotettua, vain jokunen tuontitavara aineksien joukosta löytyy.


Resepteistä löytyy mm. kuusenkerkkää, nokkosta, mangoldia, särkeä, lahnaa... Reseptit on myös jaettu kivasti sesongin mukaan. Raaka-aineet ovat kahdeksassa ruokavuoden sesongissa, eli vuodenaikojen lisäksi ainekset on jaettu vielä pääsiäiseksi, juhannukseksi, sadonkorjuuksi sekä jouluksi. Jaottelun ansiosta kirjasta on helppo hakea sopivat reseptit sopivaan ajankohtaan.


Reseptit ovat helppolukuisia ja osassa on aika yllätyksellisiäkin makuyhdistelmiä. Vai miltä kuulostaa piparkakkusilakat, piparkakkukirjolohi tai maustepippurikakku? Ruokakuvat ovat tyylikkäitä ja houkuttelevia. Myös Jouni K. Kemppaisen tekstit reseptien välissä ovat mielenkiintoisia ja mukaansa tempaavia.

Kirja saatu arvostelukappaleena.

2 kommenttia:

  1. Tämä on varmasti kattava opus!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvin monipuolinen ja mielenkiintoisia makuyhdistelmiä käytetty monessa reseptissä. Tykästyin todella tähän kirjaan.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-