Sain jälleen kutsun mukaan Blogiringin kampanjaan. Tällä kertaa kyseessä oli tuttu tuote, joten kutsu oli helppo ottaa vastaan. Eli Floran juhliessa ensi vuonna 45-vuotisjuhlavuottaan, saimme kampanjoitavaksemme Flora Kulta -juokseva kasvirasvavalmisteen. Sekä Flora Kulta että Culinesse -juoksevat kasvirasvavalmisteet ovat paljon käytettyjä keittiössämme. Monessa tilanteessa on helppoa ja ennen kaikkea nopeaa, kun rasva on jo valmiiksi juoksevassa muodossa. Kasvirasvavalmisteet sopivat hyvin niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin. Ja maku on kuitenkin lähellä voita.
Kampanjan tarkoituksena oli kehitellä juhlava arkiresepti. Mietein pitkään alanko kehittelemään jotain pääruokaa vai teenkö jonkun leipomuksen. Lopulta makea leipomus vei mietinnässä voiton, koska milläpä arkea voisi parhaiten juhlistaa? Ei millään, ainakaan meillä. Varsinkin näin syksyisin meillä on niin mahdoton kiire, ettei aina tahdo yhtä aikaa ehtiä ruokapöydän ääreen. Yhteiselle kahvihetkelle kuitenkin on useammin aikaa. Ja jo se tuntuu juhlalta, kun kerrankin ehdimme kahvin merkeissä yhdessä istumaan.
Leivonnaista lähdin kehittelemään karpaloiden ympärille, koska juuri sopivasti tuli käytyä suolla niitä poimimassa ämpärillinen. Sain ajatuksen leipoa helpon ja melko vaivattoman kahvikakun, jonka taikinan tekemiseen ei arkenakaan mene paljon aikaa. Tai kakun voi hyvin leipoa valmiiksi jo paremmalla ajalla. Vaikka viikonloppuna seuraavan viikon arkea ajatellen. Kakun maku vain paranee muutaman päivän aikana. Tai voi kakun jo hyvissä ajoin leipoa pakastimeenkin ja ottaa tarpeen tullen sulamaan huoneenlämpöön tai sulattaa nopeammin mikrossa.
Karpalon kaveriksi laitoin kakkutaikinaan banaania. Se miedontaa karpalon kirpeyttä ja antaa kakulle hyvän mehevyyden. Koska talvea kohti kovin mennään, mausteetkin kakussa ovat jo sen mukaiset, eli kanelia ja kardemummaa. Jottei kakusta olisi tullut liian arkinen, keitin kakun kuorrutteeksi vielä karamellikastikkeen, joka kruunaa kakun kuin kakun juhlavaksi. Karamellikastikkeen valmistukseen menee vain kymmenisen minuuttia, joten se hoituu arkenakin kiireen keskellä todella joutuisasti.
Karpalon kaveriksi laitoin kakkutaikinaan banaania. Se miedontaa karpalon kirpeyttä ja antaa kakulle hyvän mehevyyden. Koska talvea kohti kovin mennään, mausteetkin kakussa ovat jo sen mukaiset, eli kanelia ja kardemummaa. Jottei kakusta olisi tullut liian arkinen, keitin kakun kuorrutteeksi vielä karamellikastikkeen, joka kruunaa kakun kuin kakun juhlavaksi. Karamellikastikkeen valmistukseen menee vain kymmenisen minuuttia, joten se hoituu arkenakin kiireen keskellä todella joutuisasti.
Karamellikastikkeella kuorrutettua banaani-karpalokakkua söimme
vaniljajäätelön kanssa, ja toihan se hyvin arjen keskelle juhlan tuntua. Kakkua voisi äkkiseltään luulla hyvin äkkimakeaksi, mutta sitä se ei ollut ollenkaan, vaan juuri sopiva yhdistelmä makeaa ja kirpeää.
Taikina:
1 1/2 dl Flora Kultaa
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl karpaloita
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 1/2 tl soodaa
2 isoa kypsää banaania
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
Vuokaan:
Flora Kultaa
korppujauhoja
Karamellikastike:
1/2 dl Flora Kultaa
1 dl kuohukermaa
2 rkl fariinisokeria
2 rkl tummaa siirappia
1 tl vaniljauutetta
Koristeeksi:
karpaloita
Vatkaa Flora Kulta ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja karpalot keskenään. Jos käytät pakastettuja karpaloita, laita karpalot joukkoon jäisinä. Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita kuivat aineet, banaanisose ja jogurtti vaahtoon, ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa alimmalla tasolla n. 55 - 60 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa kakku tarjoiluvadille. Valmista kakulle karamellikastike. Mittaa pannulle Flora Kulta sekä kuohukerma. Kiehauta ja lisää joukkoon fariinisokeri ja siirappi. Keitä n. 10 minuuttia. Ota pannu liedeltä ja mausta kastike vaniljauutteella. Kaada ja levitä karamellikastike kakun päälle ja koristele kakku lopuksi karpaloilla.
Yhteistyössä: Flora |
Tosi kaunis ja niin herkullisen näköinen kakku, nami.. ♥
VastaaPoistaKiitos. Hyväähän tämä oli.:)
PoistaKauniin näköinen kakku, ja maistuikin varmaan hyvälle. Karpalot ja kinuski sopivat mahtavasti yhteen :)
VastaaPoistaKiitos. Hyvälle maistui. Karpalot ja kinuski/karamellikastike ovat loistava yhdistelmä.:)
PoistaSamaa sanon kuin muutkin,kaunis kakku,kävisi ihan juhlaankin.Mielellään maistelisin tätä makuyhdistelmää!!
VastaaPoistaKiitos.:) Kyllä tämän hyvin voisi myös juhlapöytään laittaa. Kiva makuyhdistelmä kirpeää karpaloa, pehmeää banaania, makeaa karamellikastiketta ja mausteita.:)
PoistaUpean oloinen kakku...juhlistaisi juhlapäivääkin, eikä vaan arkea. Noiden kolmen makuyhdistelmä on taatusti herkullinen...banaani ja kirpakka marja ja ihana ja mihinkäs karamellikastike ei passaisi....olen syönyt karpalo-karamellikastike yhdistelmää vain niin että jäisten/kohmeisten karpaloiden päälle laitetaan kuumaa karamelli/kinuskikastiketta ja sitten vaan nautiskellaan.
VastaaPoistaKiitos Mimmi.:) Mikä, ettei myöskin juhlapöytään. Saisi muiden tarjottavien lisäksi lisää tarjottavaa suhteellisen helposti. Hyvä yhdistelmä on. Alunperin meinasin tehdä kakun pelkästään karpaloista, mutta pöydällä oli sopivasti banaaneja, niin tuli niitäkin joukkoon laitettua. Itse tykkään paljon banaanikakuista, koska banaani antaa maun lisäksi hyvän pehmeän, kostean koostumuksen.:) Jäiset karpalot ja kinuskikastike on herkkua.:)
PoistaEnsiksi pakko kommetoida kuvia, ihan mielettömän upeita! Ensimmäinen suorastaan lumoava! :D
VastaaPoistaKakku kuulostaa aivan ihanalta, juuri sopivalta tähän vuodenaikaan ja plussat sen helppoudestakin. Banaani varmasti pehmentää mukavasti karpalon kirpeyttä, karamellikastikkeesta puhumattakaan. Nyt vain harmittelen kun en voi tätä maistaa ;)
Kiitos.:) Vähän vain aina harmittelen tuota kuvansiirtoa tänne bloggeriin, kun jostain syystä siirto tärvelee kuvien sävyjä. Sävyt aina muuttuvat alkuperäisestä, eikä siihen tunnu auttavan mikään.:( Kakku on oikein sopiva syys- ja talviaikaan aineksiltaan ja mausteiltaan. Itse kartan aina sellaisia kakkuohjeita, missä joutuu eri aineksia vatkailemaan eri kulhoissa ja sitten yhdistelemään. Kova vaiva, ja useimmiten sitten eivät edes onnistu. Helppoa sen olla pitää.;) Banaani ja karamellikastike tuovat sopivan pehmeyden ja makeuden karpaloiden rinnalle olematta silti turhan äitelää.:)
PoistaHih, kakkuja tosiaan tämän kampanjan yhteydessä löytyy :) aivan loistavan ihana kakku ja makeat yhdistelmät, minulla tuli niin kirre, ettei ollut tosikaan, tosin opin tästä kyllä sitten jotain ;).
VastaaPoistaKai se kakku vain on se kaikkein paras juhlistaja.;) Kyllä tässä välillä tuntui, että julkaisupäivä lähenee liian nopeasti. Kiirettä riittää, ja aivotkin löi vähän tyhjää reseptiä miettiessä.;)
PoistaIhanan näköinen kakku!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaMikä ihana makuyhdistelmä...näyttää älyttömän hyvältä :D
VastaaPoistaOikein oiva yhdistelmä oli. Kiitos.:)
PoistaAivan ihana kakku, todella kaunis :) Banaani ihanasti kyllä mehevöittää ja makeuttaa kakkuja. Käytän paljon noita juoksevia kasvisrasvoja leivonnassa, niiden kanssa leivonnaisista ja kakuista tulee todella pehmeitä eikä makueroja huomaa. Ja ovat kyllä todella helppoja käyttää! Voi ohjeissakin suoraan muuttaa 100g voita tai margariinia vastaa 1 dl juoksevaa kasvirasvaa. Sopii muuten tosi hyvin sun jogurttipiirakan pohjaankin :)
VastaaPoistaKiitos.:) Juuri tuosta syystä tykkään banaanileivonnaisista ja halusin tästäkin kakusta vähän mehevämmän. Banaanilla se onnistuu.:) Juoksevat rasvat on tosi käteviä. Käytettyä tulee ihan säännöllisesti. Aivan varmasti sopii siihenkin pohjaan.:)
PoistaKuullostaa todella herkulliselta :) Tämä resepti täytyy ottaa ylös :)
VastaaPoistaKiitos. Ota vaan.:)
PoistaNam! Tää vaikuttaa kyllä todella herkulta :-) Ja reunojen yli valuva kuorrute näyttää kans ihanalta :-)
VastaaPoistaKiitos.:) Aina ei kuorrutteen tarvitse olla niin säntillisesti. Kivampi noin itsestään reunoille valuneena kuin tasaisesti levitettynä.:)
PoistaVau mikä kakku ja vau mitkä kuvat!
VastaaPoistaKiitos.:) En taas ollutkaan pitkään aikaan kuvannut mitään niin paljon kuin tuota kakkua. Mahdoton määrä kuvia tuli räpsittyä, koska piti saada painokelpoista jälkeä.;)
PoistaTodella kaunis kakku ja upea kuva! Tuo makuyhdistelmä sopisi varmasti myös joulupöytään kahvin kanssa.
VastaaPoistaKiitos.:) Todella hyvin sopisi myös joulupöytään nämä maut.:)
PoistaMeilläkin juoksevaa rasvaa usein käytetään. Monesti niin paljon kätevämpi kuin voi. Uloskin kesällä grillikatokseen kivampi ottaa tuollainen pullossa oleva rasva, jos jotain paistelee muurikalla.:)
VastaaPoistaKiitos.:) Tein kakusta tarkoituksella vuodenaikaan sopivan. Yleensäkin tykkään tehdä aina vähän sesongin mukaan. Banaanileivonnaisista pidän minäkin. Banaani antaa hyvän maun ja ovat aina meheviä. Kirpeät sattumat ovat kivoja makeissa leivonnaisissa, ettei tule liian makeaa.:)
Upea <3 Ihanat kuvat ja maun voi jo kuvitella kuvaa katsoessa. Saisinpa palan :)
VastaaPoistaKiitos. Maut olivat aika kohdillaan.:)
PoistaMun lemppari-yhdistelmä on juurikin karpalot ja banaani! Ja vieläkin arkisemmin eli aamupalalla murojen ja leseiden päälle jogurttia sekä viipaloitua banaania ja kohmeisia karpaloita...nams! Jostain syystä ihan litran purkissa oleva mansikan ja banaanin makuinen Arkijogurtti tuo maut parhaiten esille.
VastaaPoistaMeni vähän sivuraiteille, mutta tuo kakku se vasta herkulle maistuukin...täytyy kokeilla!
Vinkkinä muuten karpaloiden ystäville Kinuskikissan Karpalo-toffeekakku, jota olen tehnyt jo vaikka kuinka monesti...viimeksi tänään. :)
Tykkään myös karpaloiden ja banaanin yhdistelmästä. Kirpeää ja pehmeän makeaa yhdessä. Totta, sopii hyvin myös aamupalalle jogurtin ynnä muun kanssa.:) Kiitos, oli tämä kakku hyvää. Ja varmasti Kinuskikissankin kakku on tosi herkullista.:)
Poista