Uunissa tehtävän omenahillon resepti on löytynyt täältä. Hillon mausta tulee uunissa hieman toffeemainen. Omasta hilloerästäni tuli kullankeltaista tummempaa, mutta väriin tietenkin vaikuttaa paljon myös käytetty omenalajike. Punaposkisemmista tulee tummempaa, vaaleista taas tietenkin vaaleampaa. Hillolleni olisi kuitenkin riittänyt lyhyempikin muhimisaika, jotta se olisi jäänyt hieman juoksevammaksi. Nyt hillo on pitkän kypsentämisen jälkeen paksua kuin marmeladi, mutta ei se makua haittaa. Ainoastaan sitä voi olla vain hieman hankala levittää vaikkapa kääretorttupohjalle.
Toffeeomenahillo uunissa
5 l omenalohkoja
n. 3 - 4 dl vettä
sokeria maun mukaan
Lohko puhtaat omenat kuorineet. Poista
siemenkodat. Keitä omenoita ja vettä kattilassa 15 minuuttia. Soseuta
seos sauvasekoittimella tasaiseksi, ja lisää sokeri. Kaada sose
uunivuokaan ja kypsennä 225 asteessa 1 - 2 tuntia, kunnes väri muuttuu
kullankeltaiseksi ja maku toffeemaiseksi. Muista sekoittaa hilloa
pohjiaan myöten useamman kerran kypsentämisen aikana! Purkita valmis
hillo kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin, tai pakasta rasioissa.
kuullostaa namilta ja on kyllä hyvännäköistä :)
VastaaPoistaVähän paksuhkoa hilloksi, pitäisi olla tarkempi kypsennysajan kanssa, mutta hyvää kuitenkin.:)
PoistaTätä pitääkin joskus kokeilla!Varmaan vähän sama juttu,mikä syntyy kun valkosuklaata paahdetaan.
VastaaPoistaUunissa paahtaen saa kyllä makuja ihan eri tavalla esille kuin hellalla keittämällä. Valkosuklaan paahtamista pitäisi joku kerta kokeilla. Sitä on monessa paikassa kehuttu.:)
Poistamahtavaa - tämä menee kokeiluun :-)
VastaaPoistaKokeile vaan, uuni antaa hillolle pikkaisen intensiivisemmät maut kuin pelkkä keittäminen.:)
PoistaIhan kätevää on hilloa uunissakin tehdä. Ja maut syvenee, kun hyvän aikaa hillo siellä muhii.:)
VastaaPoistaNAmin kuuloista - ollaan menossa hakemaan viikonloppuna isovanhemmilta omenoita, joten ehkäpä Copycatille tuleekin töitä
VastaaPoistaOmppuhillo on hyvää ja uunissa tehdyssä maut tulevat entistä paremmin esille. Copycat vaan hommiin!:)
PoistaMeidän naapurin mummo keittää aina omppuhillot uunissa, munkin piti mutta omenat loppui kesken :D
VastaaPoistaKaunis kuva!
Vanha tapahan tuo uunissa valmistuskin on. Voi olla, että uunissa hilloja on keiteltykin jo ennen helloja.:) Ei ole kovin hyvä omppuvuosi tänä vuonna. Ainakaan meillä päin. Pieni sato ja hieman huonolaatuisia. Ja linnut käyvät nokkimassa puussakin olevat omenat. Monesta omenasta on puolet jo nokittu puussa pois.
Poista