tiistai 10. syyskuuta 2013

Karhunvatukka-omenacrumble myslistä


Osallistuin taas Blogiringin minulle tarjoamaan kampanjaan, koska tuote oli minulle mieluinen, eli mysli. Mysliä tulee syötyä paljon niin aamu-, väli- kuin iltapalanakin. Mielenkiintoiseksi, Hetki hyvää oloa -teemaisen, kampanjan teki myöskin se, ettei kyseessä olevat Dr. Oetkerin Vitalis -myslit olleet minulle entuudestaan tuttuja, eli oli kiva päästä testaamaan itselle uutta myslimerkkiä.


Testattavaksi sain kaikki viisi eri Vitalis -mysliä:
  • Vitalis 7 Viljaa hedelmä & marja 
  • Vitalis 7 Viljaa hedelmä & pähkinä
  • Vitalis Crunchy Plus Multi-fruit
  • Vitalis Crunchy Plus Nut-mix
  • Vitalis Crunchy Plus Double Chocolate


Yhtenä päivänä tein omenoista ja karhunvatukoista pieniä crumble-annoksia, joiden muruseokseen käytin 7 Viljaa -mysliä. Toiset crumblet syötiin jälkiruokana, toiset välipalana.

Karhunvatukka-omenacrumble
(4 pientä annosta)

3 dl tuoreita karhunvatukoita
2 omenaa pieninä kuutioina
1 limen raastettu kuori ja mehu
2 - 3 rkl fariinisokeria

Muruseos:
35 g voita
2 dl Vitalis 7 Viljaa hedelmä & marja -mysliä
3 rkl vehnäjauhoja
2 - 3 rkl fariinisokeria

Laita kattilaan omenakuutiot sekä limen raastettu kuori ja mehu. Kiehauta ja keitä hetki, kunnes omenakuutiot alkavat hieman pehmetä. Lisää joukkoon karhunvatukat ja fariinisokeri. Sekoita, kunnes fariinisokeri sulaa joukkoon ja ota kattila liedeltä. Jaa omena-karhunvatukkaseos neljään pieneen annoskulhoon. Sekoita keskenään sulatettu voi, mysli, vehnäjauhot ja fariinisokeri. Jaa muruseos annosvuokiin omena-karhunvatukkaseoksen pinnalle. Paista uunissa 175 asteessa n. 20 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kera.


Useimmiten mysli tulee kuitenkin aina syötyä jogurtin tai maidon kanssa. Joukkoon vielä runsaasti marjoja ja/tai hedelmiä. Crunchy -myslit tulikin syötyä tähän tapaan alta aikayksikön. Crunchy -mysliannos sopii jopa herkuttelunälkään, ja aamiaisilla annos on täydellinen alku päivään.

Yhteistyössä: Dr. Oetker

11 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Mysli on kyllä itelle aamupalojen ykkönen. Tietty jogurtin ja marjojen kera :) pitää laittaa vitalikset testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jogurttikin on paljon parempaa, kun siihen lisää vielä mysliä. On jotain pureskeltavaakin.:) Itse tykkään varsinkin sellaisista mysleistä, missä on pähkinääkin. Näistä mysleistä pidin ainakin itse kovasti. Crunchyt varsinkin melkoista herkkua ja niitä tulikin aina sekoiteltua annokseen jokaisesta rasiasta, että sai mysliin hedelmiä, pähkinöitä ja suklaata.;) Annos mysliä maistuu usein iltaisinkin tv:n äärellä, eli kulutus on aika kovaa.:)

      Poista
  3. Oma suosikkini myslistä on usein aamupalaksi syömäni mysli, johon sekoita reilusti kanelia ja pari desiä luonnonjugurttia. On hyvää :) Täytyy joku kerta testata näitä sinun esittelemiä myslejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaneli antaakin ihanan maun ja tuoksun. Maustamattoman turkkilaisen kanssa minäkin myslit syön. Harvoin tulee enää muuta jogurttia syötyäkään. 7 viljaa hedelmä & marja sai juuri sydänmerkinkin.:)

      Poista
  4. Tässä on välipala mieleeni, söisin tällaisen annoksen mieluusti aamupalallakin. Olen aika vaativa aamupalan suhteen, mikä tahansa ei juuri heränneenä nimittäin maistu.;) Näitä myslejä täytyy koittaa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myslistä saa hyvät aamu- ja välipalat sopivilla lisukkeilla.:) Nuorempana minullakin aamupalat oli ongelma, eikä aamuisin mikään maittanut. Vanhemmiten se on hellittänyt. Joskus harvoin silti vielä käy niin, ettei tee mieli juoda muuta kuin kuppi kahvia, mutta tunnin parin päästä pitää sitten saada jo jotain syömistä. Kokeilehan myslejä!:) Itse ajattelin noita 7 viljan myslejä arkipäiville, ja crunchy olisi sitten viikonlopun herkkuja.;)

      Poista
  5. kiva kampanja =) maistuisi kyllä tämmöinen crumble(kin)...pitää katsella kaupasta näitä =)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-