lauantai 14. syyskuuta 2013

Halloumi-juustolla täytetyt paahdetut paprikat


Omat paprikat eivät vielä kasvihuoneessa ole kypsiä, mutta kaupassa paprikat ovat olleet nyt niin halpoja, että niitä on tullut ostettua isoja pussillisia. Tänään kokeilin, saadakseni paprikoita kulumaan, Ruokasuosikit: Kreikka -kirjasta hyvältä kuulostaa paprikaohjetta. Täytettyihin paprikoihin tulee aina tehtyä täyte vähän saman kaavan mukaan riisistä, ohrahelmistä, couscousista ja vastaavista, joten kirjasta löytynyt ohje oli kivan erilainen. Ihan niin ruokaisia ei näistä paprikoista tule, mutta kuitenkin oikein hyviä lisukkeina, tai jos pöydässä on useampaakin tarjottavaa. Halloumi-juusto antaa paprikoille hyvän suolaisuuden, lisäksi maistuu reippaasti sitruuna sekä valkosipuli. Pinjansiemenet taas antavat mukavaa purutuntumaa.

Halloumi-juustolla täytetyt paahdetut paprikat

6 pientä punaista paprikaa
2 rkl oliiviöljyä, lisäksi hieman voiteluun
3 valkosipulin kynttä ohueksi viipaloituna
250 g halloumi-juustoa ohueksi viipaloituna
12 tuoretta mintun lehteä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 rkl tuoretta timjamisilppua
3 rkl pinjansiemeniä
pippuria

Halkaise paprikat ja poista ydin ja siemenet. Hiero paprikoiden pintaan hieman öljyä ja asettele ne sitten kuori alaspäin isolle voidellulle uunipellille. Ripottele puolet valkosipulista paprikoihin ja sitten juusto, seuraavaksi mintunlehdet, sitruunankuoriraaste, loput valkosipulista, timjami, pinjansiemenet ja pippuri. Pirskottele päälle loput oliiviöljystä ja sitruunamehu. Paista paprikoita esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes ovat kypsiä ja kuori on hieman paahtunut reunoilta. Tarjoa kuumana.

14 kommenttia:

  1. Nami mitä paprikoita, täälläkin on tehty hiukan vastaavia, ihania näin syksyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytetyt paprikat on aina ihania. Nämä oli tällaisia pikkaisen erilaisempia kuin mihin meillä on totuttu, mutta tosi hyviä, raikkaita.:)

      Poista
  2. Ihania herkkupaprikoita! Meillä menee viikossa täysi kassillinen paprikaa, en mä oikein tiedä mihin se aina kuuluukaan mutta loppuviikosta on aina paprikahylly tyhjentynyt =D Näitä täytettyjä versioita voisikin taas tehdä, halloumi kuulostaa ihanalta näissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paprika on hyvää. Menee tuoreeltaankin ruisleivän päällä.:) Halloumi on herkullista ja sopi näihinkin. Parhaimmillaan paprikat oli sellaisina, että sen verran jäähtyivät, että pystyi syömään.

      Poista
  3. Onpas tosi kiva resepti! Oon ittekin miettinyt jotakin täytettyjä paprikoita tekeväni kok viikon. Tässä taitais olla kelpo ohje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä oli pakko kokeilla, kun oli niin kivat ainekset. Ja ainakin meillä näistä tykättiin. Näissä oli kivan raikas, sitruunainen maku.:)

      Poista
  4. Näitä jo eilen Instagramissa ihailinkin. Todella hyvän näköisiä!

    VastaaPoista
  5. oi nää näyttää' ihanilta ! ♥
    pitää muute mainita ku selasin vähän noita aiempia reseptejä nii se yks kreikkalainen voileipäkakku oli niin upeen näköne et piti kattoa muutaman kerran et oliks se taideteos vai vaan kaunis ruoka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Eikös sitä sanota, että kauneus on puoli ruokaa.;) Kakkuja on aina kiva koristella ja vihanneksillakin saa monenlaista aikaan.:)

      Poista
  6. Nam, nämä kuulostavat tosi ihanilta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva resepti oli tämä. Hyvän makuisia paprikoista tuli.:)

      Poista
  7. Katsoin jo innostuneena tuolla Instagramin puolella, että nami - näitä täytyy kokeilla! Kaikenlaiset täytetyt paprikat ovat meidän herkkua.:) Kivat on täytteet ja erilaiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä resepti pisti kirjasta heti silmään, kun on niin erilaiset täytteet, mihin on paprikoissa tottunut.:) Näihinkin silti voisi hyvin varmaan laittaa vielä vaikka jauhelihaa pohjalle, jos haluaisi ruokaisampia.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-