torstai 29. elokuuta 2013

Papu-pekonihöystö


Kova flunssa vaivaa ja jonkinlainen blogiväsymys myös. Molemmat kuitenkin lienevät ohi menevää sorttia, niin kuin aina ennenkin. Kumpikaan tauti ei ole petiin asti kaatanut, ruokaa on tullut joka päivä tehtyä, ja osa on kamerallakin ikuistettu. Kun vain toimertuisi tänne blogiinkin niistä jotain laittamaan. Reseptilappusia pyörii ympäriinsä ja osa muistiinpanoista ehtii jo kadotakin, ennen kuin itsensä saa koneen ääreen kirjoittelemaan ohjeita puhtaaksi. Tämänkin höystön ainesmäärät jo kadotin, mutta tätä on tullut sen verran usein vuosien mittaan tehtyä, ettei muistilappu ollut edes tarpeellinen. Yleensä olen höystön tehnyt pelkästään pavuista, valkosipulista ja chilistä voissa paistaen, mutta nyt pekonin makuun päästyä, piti joukkoon lisätä myös sitä. Pekoni tekeekin höystöstä ruokaisamman ja antaa sopivaa suolaisuutta. Jos höystöä tekee liharuokien seuraksi, silloin pekonin voi taas jättää joukosta poiskin, ja tehdä pelkän kasvisversion. Papuja syödäänkin ensi talvena runsaasti höystön muodossa ja muutenkin. Papusato on ollut mahtava, ja papuja on pakastimessa jo paljon, ja lisää on edelleen kasvamassa kasvimaalla.

Papu-pekonihöystö

1 pkt (140 g) pekonia
muutama valkosipulin kynsi (oman maun mukaan)
1 pitkä punainen chili
1 l esikypsennettyjä papuja
2 rkl balsamicoa
(suolaa)

Paloittele pekonit suupaloiksi ja paista pannulla rapeahkoksi. Siirrä pekoni talouspaperin päälle ylimääräisen rasvan poistamiseksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Siivuta chili ohuiksi renkaiksi. Jätä pannulle pekonin rasvaa sen verran, että siinä saa kuullotettua valkosipulit ja chilin pehmeäksi. Lisää pannulle paloitellut pavut ja paistettu pekoni ja paista, kunnes ainekset on lämpimiä. Mausta balsamicolla ja tarkista suola.

14 kommenttia:

 1. Tässä ruuassa on varmasti makua ja potkua! Täytyy kokeilla! Muuten kolmas viikko räkätaudissa menossa ja vähän vaikuttaa näemmä myös kuvaus- & bloggausintoon samalla. Menee siis vähän väkinäiseksi.

  Parempaa huomista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makua ja potkua riittää, varsinkin jos chili on tulisempaa sorttia ja reilusti käyttää vielä valkosipuliakin.:) Ei tahdo tämä flunssa hellittää. Kuulemma on nyt sitkeää tautia liikkeellä. Kyllä se kaikesta tekemisestä vie innon ja puhdin pois. Sitä samaa!:)

   Poista
 2. Samoissa tunnelmissa mennään, reseptilappusia on hukkateille saakka ja sitten ei jaksakaan niitä aina kaivaa ja kiirekin vaivaa, olen istunut tällä viikoll parissakin vanhempainillassa ja pari on vielä edessäkin :). Joka poika kun on eri koulussa ja omakin vanhempainilta pidettävänä :). Pihahommiakin on vielä jäljellä, joten aikaa menee kyllä kaikennäköiseen muuhunkin juttuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aina tahdo aika eikä innostus bloggaamiselle riittää. Kaikkea muutakin tekemistä riittää. Pihahommia saa tehdä vielä vaikka kuinka kauan. Hiljalleen alkaa jo lunta kaipaamaan, silloin jää paremmin aikaa näille harrastuksillekin.;)

   Poista
 3. Ikävää, että podet flunssaa.:( Paranemisia.:) Itse poden vain tuota toista tautia. Blogiväsymys on näkynyt keittiössä saakka. Ihanaa päärynäpiirakkaasi leivoin viime viikonloppuna, kiitos taas hyvästä reseptistä! Sain sen sentään blogiinkin asti. Kyllä se innostus sieltä taas tulee kun on tullakseen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surkea tauti flunssa on, ja ulkonakin on vielä päivisin tosi lämmintä, niin olo on entistä tukalampi. Ei tämä taida vielä vähään aikaan helpottaa, kun miehellä flunssa on viikon edellä omastani. Siitä osaa omankin taudin kestoa vähän arvioida. Aina välillä blogiväsymys väkisinkin iskee, kun tätä on tullut tehtyä jo niin monta vuotta. Ei koko ajan jaksa pitää samaa tahtia yllä, eikä koko ajan tule samalla tavalla inspiraatioita. Mutta aina tämä on ohi mennyt ja sitten taas jonkin aikaa intoa riittää.:)

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kurjaa olla flunssassa, siinä menee vähän kaikkeen mielenkiinto kun on puolikuntoinen. Paranemisia sinne, molempiin vaivohin!! <3 Jälkimmäinen, blogiväsymys tulee väistämättä itsekullekin aina jossain kohtaa. Siitä kun on toipunut niin taas on uutta virtaa ja ideoita täynnä.

  Höystö kuulostaa maukkaalta! Multa jäi tänä vuonna pavut laittamatta, jotenkin tuo kevät vilahti ohi kun oli muita projekteja juuri silloin. Jospa ensi vuonna..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flunssa vie aina voimat. Silti noita pakollisia hommia on päivittäin tehtävä, mutta jostain on kuitenkin tingittävä, ja bloggaaminen on sitten yksi, mihin ei enää tahdo vointi ja mielenkiinto riittää. Mutta kyllä se tästä taas. Vanhasta tottumuksesta jo tietää, että bloggaaminenkin kohta taas innostaa niin, ettei muuta mieli tekisi tehdäkään, ja ideoita riittää.:)

   Näin meillä syödään suurin osa pavuista, tai sitten sienikastikkeiden kanssa. Ensi talvena papuja saakin syödä kyllästymiseen asti. Pakastimessa on monta pussillista ja lisää tulee edelleen. Pavut on satoisia.:) Aina ei kaikkea ehdi eikä muistakaan, mutta seuraavana vuonna voi aina ottaa uusiksi.;)

   Poista
 6. Tein tänään tätä höystöä! Laitoin ohjeesi omaan blogiini ja linkitin myös tänne! Kiitos hyvästä ohjeesta.

  VastaaPoista
 7. Hei, itse olen tätä useasti ja kaikki versiot ovat maukkaita. Minä teen aina sellaista versiota jossa lisää aurajuustoa, silloin on suola kohdillaan �� T. Pirjo

  VastaaPoista
 8. Tähän kun lisää vielä kunnolla sinihomejuustoa niin a vot!

  VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-