lauantai 24. elokuuta 2013

Kolmioleivät


Pirteän väriset kolmioleivät valmistuvat kasvistäytteillä. Täytteitä voi hyödyntää myös vaikka voileipäkakuissa.

Kolmioleivät

1 pkt ruispaahtoleipää

Täyte 1:
250 g porkkanoita
1/2 dl majoneesia
1 tl sokeria
(suolaa)

Täyte 2:
200 g pakasteherneitä
1/2 dl majoneesia
1 tl meiramia
(suolaa)

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat niukassa, sokerilla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta vesi pois ja jäähdytä. Lisää majoneesi ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta tarvittaessa suolalla. Kypsennä pakasteherneet mikrossa tai kattilassa niukassa vedessä. Valuta neste pois. Jäähdytä herneet, lisää majoneesi ja meirami. Soseuta. Levitä täytteet leiville, tee kerroksia mielesi mukaan. Leikkaa kulmittain puoliksi. Anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoilua.

5 kommenttia:

  1. Ihanaat leivät ja superhieno kuva!

    VastaaPoista
  2. Ihanat tahnat! Varmasti sopisivat hyvin voileipäkakkuihin. Täytyy pistää muistiin juhlia varten.

    VastaaPoista
  3. Wau! Ei noin hyvän näköisiä kolmioleipiä voi ollakaan... :)

    VastaaPoista
  4. tosi ihanan näköiset voileivät,pirteät :)

    VastaaPoista
  5. Mahtava ohje: meidän perhe on kolmioleipäholisteja ja nyt pääsen kokeilemaan itse tehtyä :) Ne on niin hirveän kalliita ne kaupan :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-