torstai 18. heinäkuuta 2013

Pinaatti-mansikkasalaatti


Eilen saatiin vihdoin päätökseen yksi aikaa vienyt projekti. Jos nyt vihdoin alkaisi löytyä aikaa taas muillekin harrasteille. Tänään ainakin ehdein taas vähän paremmin keskittymään ruoanlaittoon ja tein mm. tätä salaattia pinaatista ja mansikoista. Vinkkiä salaattiin sain Dzinniltä.


Alkuperäisestä ohjeesta poikkesin niin, etten sen kummemmin alkanut mittailemaan aineksia. Reilusti vain tuoretta pinaattia ja mansikoita sekä reilulla kädellä balsamicoa ja oliiviöljyä. Alkuperäiseen salaattiin olisi tullut paahdettuja seesamin siemeniä unikon siementen lisäksi, mutta niitä ei näköjään kaapissa enää ollutkaan. Piti sitten pärjätä pelkillä unikon siemenillä. Sokeriakin kastikkeeseen olisi tullut reilusti alkuperäisversion mukaan, mutta sokeria en laittanut ollenkaan. Mansikoiden ja balsamicon makeus riitti meille hyvin. Pähkinät olisivat sopineet salaatin joukkoon myös. Ne olisivat tuoneet mukavaa rakennetta ja lisää makua, mutta niitäkään ei kotona tähän hätään ollut. Salaatista tuli kuitenkin kiva näinkin. Hienosti kaikki maut sointuivat yhteen. Ja mikä parasta, salaatti oli tuorettakin tuoreempaa, kun kaikki pääainekset oli juuri poimittu omalta maalta.



Pinaatti-mansikkasalaatti

tuoretta pinaattia
tuoreita mansikoita
unikon siemeniä
reilusti balsamicoa
reilusti miedon makuista oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Koristeluun:
tuoretta tilliä

Huuhtele pinaatin lehdet hyvin ja revi isommat lehdet vähän pienemmiksi. Paloittele mansikat pinaatin  joukkoon ja ripottele sekaan unikon siemenet. Pirskottele päälle reilusti balsamicoa ja oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla. Sekoita ainekset keskenään sekaisin ja koristele salaatti lopuksi tillillä.

Tämä on ihan parasta vuodenaikaa ruoanlaiton kannalta, kun tuoreita raaka-aineita on käytettävissä omasta kasvimaasta ja kasvihuoneesta.

10 kommenttia:

  1. Todella kesäinen salaatti ja upeat vahvat värit.:) Puutarhanne vaatii paljon työtä, mutta on varmasti palkitsevaa kerätä pöytään tuoreita itse kasvatettuja vihanneksiä ja säilöä ruokaa talveksi monin eri tavoin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienon väristä tuli, vaikkei olekaan kuin kahta väriä, mutta värit ovat vain niin syvät.:) Puutarhatöissä tämä kesä on nyt mennytkin melkein kokonaan, mutta on sieltä taas mukava ruokapöytään hakea aineksia.:)

      Poista
  2. Nam, kaikki missä on mansikkaa on takuulla herkullista, joku ihme mansikkahimo ihan jatkuvasti, vaikka sitä syödään lähes päivittäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäys: juuri tajusin, että sieltä r-postista voi siirtää ne kommentit näkyviin eli kaikki kommenttisi pitäisi nyt näkyä, kiitos niistä :). Tallensin koko blogin ulkoiselle kovalevylle sen pelossa, että kaatuu koko blogi :).

      Poista
    2. Mansikka käy tosi moneen, eikä siihen tunnu kyllästyvän, vaikka joka päivä mansikoita jossain muodossa syödään.:)

      Joo, sieltä saa ei-roskat siirrettyä takaisin näkyville. En tiedä miksi melkein kaikki kommenttini joutuvat nykyään sinne. Jopa täältä omasta blogista.:( Ehkä kokeilen nimenvaihtoa. Jos blogin nimi on nimeksi liian pitkä ja blogger luulee joksikin roskapostimainokseksi. Saman homman tein minäkin eilen illalla, ja täytyy alkaa säännöllisesti blogia varmuuskopioimaan. Vuodatuksessa jo monivuotisen blogin viime vuonna menetin. Enää en halua kokea samaa uudelleen.;)

      Poista
  3. Ihanalta näyttää ja niin kesäiseltä. Tuohon voisi sopia balsamicosiirappi, itsellä tavoitteena sitä ehtiä kokeilla tänä kesänä.

    VastaaPoista
  4. Ihana salaatti, simppeli ja niin kauniin värinen.... minäkin olen kovasti tuhonnut meidän pinaattiviljelyksiä moniin ruokiin...just äsken tein kans ihan tavis lisäkesalaatin käyttäen pinaattia täytetyille jauhelihapihveille. On kylöä ihana tunne mennä ulos ja napsia salaattiaineita astiaan... meillä on vaan muutama isoa viljelyslaatikko, vaan paljon niihinkin mahtuu. Tomaatit eivät taida ehtiä punastua...paljon olis eri kokoisia vihreitä....

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää. Mansikka ja pinaatti yhdessä on kokeilematta,mutta jos säkin tykkäät niin sen on pakko olla hyvää :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-