maanantai 8. heinäkuuta 2013

Grillatut lohi-kasvisvartaat chilimajoneesilla & valkosipulinen perunasalaatti


Blogiringin Hellmann'sin reseptikampanja jatkuu tänään taas usean blogin toimesta, ja minäkin kannan korteni kekoon kahdella rennon kesäisellä reseptillä. Grillausjuttuja toivottiin, ja tiesinkin heti, mitä valmistaisin. Lohi-kasvisvartaat ovat meillä olleet jo monen kesän suuri grillisuosikki, joten oli itsestään selvää, että juuri ne pääsevät tähän juttuun mukaan.

Vartaiden lisukkeena toimivat mainiosti Hellmann'sin maustetut majoneesit. Vartaiden kanssa syötiin chilimajoneesia, joka iloisesti yllätti chilipitoisuudellaan. Myös valkosipulimajoneesi toimii vartaiden kanssa hyvin, jos ei vaikka satu pitämään mistään tulisesta. Valkosipulimajoneesikin innosti vielä tekemään erilaisten grilliruokien seuraksi perunasalaattia uusista perunoista. Vaikka kastike salaatissa oli tuhdin täyteläistä, oli salaatti kuitenkin miellyttävän raikasta ja valkosipuli maistui sopivan pehmeänä.

Hellmann'sin majoneesit eivät olleet meille entuudestaan kovin tuttuja, mutta eron muihin kaupan majoneeseihin huomasi heti. Hellmann'sin majoneesit ovat hyvin laadukkaita, täyteläisiä koostumukseltaan, ja erittäin maukkaita maultaan. Näistä ei enää taida olla paluuta muihin majoneesimerkkeihin. Jos majoneesia ei ehdi tai jaksa valmistaa itse, on Hellmann's hyvä valinta omatekoisen tilalle.

Grillatut lohi-kasvisvartaat chilimajoneesilla
(n. 5 varrasta)

n. 500 - 600 g paksu pala merilohta
muutama keitetty varhaisperuna
muutama varhaissipuli
punainen paprika
kesäkurpitsa

Marinadi:
tilkka ruokaöljyä
n. 1 dl soijakastiketta
yrttisuolaa maun mukaan
valkopippuria maun mukaan

Tarjoiluun:
Hellmann's chillimajoneesia

Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Paloittele lohi reiluiksi kuutioiksi. Leikkaa sipuleista varret pois ja halkaise valkoiset osat kahtia pituussuunnassa. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. Puolita keitetyt perunat tarvittaessa tai käytä pienet kokonaisina. Laita varrasainekset kulhoon ja kaada yhteen sekoitetut marinadiainekset päälle. Sekoita varovasti, jotta marinadi tarttuu kaikkialle. Pujottele ainekset vuoronperään varrastikkuihin ja grillaa vartaita välillä käännellen, jotta ne kypsyvät ja saavat väriä kauttaaltaan. Grillaamisen aikana voit muutaman kerran sivellä vartaiden pintaan marinadia, jos on tarvetta. Tarjoile vartaat Hellmann'sin chillimajoneesin kera. Kokeile vartaiden kanssa myös pehmeän makuista valkosipulimajoneesia.


Valkosipulinen perunasalaatti

1 kg keitettyjä varhaisperunoita
n. 1/2 dl pieniä kapriksia
1 1/2 dl Hellmann's valkosipulimajoneesia
1 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
reilusti hienonnettua ruohosipulia
reilusti hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä

Paloittele perunat sopiviksi suupaloiksi ja sekoita joukkoon kaprikset. Sekoita keskenään Hellmann'sin valkosipulimajoneesi ja jogurtti. Lisää joukkoon ruohosipuli ja persilja. Mausta kastike mustapippurilla. Sekoita kastike varovasti perunoiden ja kapristen joukkoon. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua. Tarjoile salaattia esimerkiksi grilliruokien seurana.

Yhteistyössä Hellmann's

12 kommenttia:

  1. Hellmans on suosikkini valmiista majoneeseista, muuta ei meille enää osteta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meillekään varmaan enää muuta merkkiä tule. Oli sen verran täyteläiset ja hyvät majoneesit.:)

      Poista
  2. Täytyy sanoa, että on kyllä ihan parasta majoneesia ja herkullisuutta vain lisää nuo ihanat kuvat ja vartaat :) olen sitä mieltä, että aina ei tarvitse kaikkea valmistaa alusta asti itse, vaan joskus täytyy päästä hiukka helpommalla ja siihen nämä Hellmannssit ovat kyllä hyvä apu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvää majoneesia on ja varsinkin maustetut kivoja.:) Olen ihan samaa mieltä, välillä voi ja saa turvautua myös valmiiseen. Ja mikäs on turvautuessa, jos valmistuote on näin hyvä.;)

      Poista
  3. Oon enemmän itsetehdyn majoneesin kannalla,mutta valmis majoista hellmanns on kyllä ylivoimaisesti paras! Kiva toi lohivarras resepti. Menee kokeiluun. Olit käyny kommentoimas mun haukiburgereita,mut se ei näy mun sivulla,outoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmiten se itse tehty on kaikessa parasta, mutta onneksi kuitenkin on myös valmiita tuotteita, jotka eivät jää kauas omatekoisesta. Ei majoneesin tekokaan ole vaikeaa tai kauheasti aikaa vievää, mutta aina ei vain kaikkea jaksa/viitsi alusta pitäen tehdä.;) Lohivartaita meillä grillataan kesäisin usein. Hyvin simppeleitä ovat, mutta maukkaita. Ei tarvita kuin joku hyvä soosi kylkeen ja koko ateria on siinä.:) Roskapostia tunnun aina kirjoittavan. Ainakin bloggerin mielestä.;)

      Poista
  4. Kaikenlaiset perunasalaatit ovat suurta herkkuani, herkullinen ohje tämäkin.:) Nuo vartaat näyttävät oikein hyviltä. Voisikin grillata lohivartaita ensi viikonloppuna mökillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunasalaatit on hyviä, erityisesti uusista perunoista tehdyt. Tästäkin salaatista tuli hyvää.:) Vartaita on kiva grillata. Kun tekee tällaisia ruokaisia, ei paljon muuta aterialle sitten enää tarvitakaan.:)

      Poista
  5. Ihanan näköiset vartaat...pitääpä katsella meitinkin kaupoista onko meillä moista majoneesi olleskaan myynnissä....mulla on aukko sivistyksessä tuon suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) On myös tullut vallan käytettyä maustamattomia perusmajoneeseja, mutta nyt tulee varmasti ostettua myös näitä maustettuja. Hyvän makuisia olivat.:)

      Poista
  6. nämä kelpaisi mennen tullen...minullekkin nuo majoneesit on uppo outoja,pitää kokeilla kun eteen sattuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kelpaisi.:) Kannattaa kokeilla. Meillä tykättiin noista majoneeseista kovasti.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-