torstai 25. heinäkuuta 2013

Cindy Crawfordin mansikka-raparperipiiras


Useampi vuosi sitten näin tv:ssä miten Cindy Crawford leipoi Oprah Showssa piiraan, mihin tuli täytteeksi mansikkaa ja raparperia. Otin ainekset muistiin paperille ja sinne se reseptiarkistoihin hautautui pitkäksi aikaa. Nyt yksi päivä piirakka muistui mieleeni ja ajattelin vihdoinkin kokeilla, kun mansikoita ja raparperia vielä hetken aikaa omasta takaa saa. Tänään aamupäivällä leivoin piirakan ja äsken maistelin palasen vaniljakastikkeen kanssa. Ei yhtään hassumpaa, seuraavan palasen voisikin syödä vaniljajäätelön kanssa, kunhan piirakka kunnolla jäähtyy ja viilenee. Luulen, että saattaa olla kylmänä parhaimmillaan.

Cindyn mansikka-raparperipiiras

Taikina:
6 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
6 rkl kylmää maitoa

Täyte:
3 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl muskottia
1/4 tl kanelia
7 1/2 dl tuoreita mansikoita halkaistuna
5 dl raparperia pieneksi pilkottuna
2 rkl voita
2 rkl maitoa

Sekoita vehnäjauhoihin suola. Mittaa öljy ja maito samaan astiaan, älä sekoita niitä sekaisin. Kaada öljy-maitoseos jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan. Painele toinen puolikas korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauhot, muskotti ja kaneli. Sekoita joukkoon mansikat ja raparperi. Kaada täyte vuokaan ja lisää päälle voi pieninä kuutioina. Kaulitse lopputaikina pyöreäksi kanneksi ja nosta vuokaan täytteen päälle. Painele reunat kiinni ja voitele pinta maidolla. Paista uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia. Peitä piirakka tarvittaessa, ettei se tummu liikaa. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

11 kommenttia:

  1. Ja kerrassaan ihana, meilläkin olisi vielä raparperia ja nolo tunnustaa mutta mansikat niin varjoisessa paikassa, että alkavat vasta kypsymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka ja raparperi on hyvä yhdistelmä.:) Eikö toisaalta ole vain kiva, kun kaikkialta muulta alkaa jo mansikat loppua, niin teillä on tuoreita.:)

      Poista
  2. Sinä bloggaat sellaista vauhtia näitä herkkureseptejä, että en meinaa pysyä perässä.;) Juuri äsken toteutin limellä maustetun mustikkakakun sekä mustikka-jogurttipiirakan. En ruvennut sen kummemmin etsimään reseptejä, kun tiesin että täältä löydän varmasti hyvät ohjeet.:D Huomenna kahvittelemme ja maistelemme juhlavissa merkeissä. Toivottavasti pian kerkeän taas bloggaamaankin jotain, päivitettävää olisi, mutta kovin on kiirettä pitänyt. Toissapäivänä trimmeröinnissä ja aidan leikkuussa meni koko päivä ja eilen oltiinkin Korkeasaaressa ihmettelemässä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkaisen liikaakin tullut taas herkuteltua.;) Nyt olisi taas vähän muitakin reseptejä tänne laitettavaksi kuin vain näitä makeita leipomuksia. Kun vain jaksaisi kirjoittaa reseptit ja muut tekstit. Kirjoitusväsymys vaivaa.;) Ahkerasti olet sinäkin leiponut. Toivottavasti mustikkaiset leipomukset maistuivat.:) Päivät menevät aikamoista vauhtia, kun kaikenlaista puuhaa riittää. Pihatöissä menee äkkiä päivä. Korkeasaaressa olisi kiva joskus käydä.:)

      Poista
  3. Näyttää ja kuullosta hyvältä :) Mansikka ja raparperi ovat hyvät liittolaiset.

    Olen ennenkin vieraillut sivuillasi katsomassa herkullisia ohjeitasi! Linkkasin sut nyt blogiini, jotta löydän tänne helpommin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvä yhdistelmä on.:)

      Kiva, kun jätit kommenttia. Täytyy tulla itsekin käymään sinun blogissasi.:)

      Poista
  4. Ihanalta kuulostaa täytyy pistää testaus jonoon :). Tosin mummilassa tuli niin paljon herkuteltua, että saattaa olla salaatti linja poikaa muutaman päivän ellei jopa viikonkin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli, ei tullut ihan turhaan ohjetta otettua ylös ja säästeltyä monta vuotta.:) Salaattilinja ei tekisi pahaa taas täälläkään. Herkuteltua on tullut, mutta kun kaikesta hyvästä on vaikea pysytellä erossa.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-