torstai 20. kesäkuuta 2013

Pipsan perunasalaatti


Tein tänään jo hieman valmiiksi juhannusaaton ruokia, ettei huomenna menisi koko päivä keittiössä. Pipsa Hurmerinnan perunasalaatti on ollut kokeilulistalla siitä asti, kun Mustikkasuu -blogissa ohje julkaistiin, ja mikäpä sen parempi ajankohta salaatin kokeilulle kuin keskikesän juhla. Sen verran, mitä valmistusvaiheessa salaattia maistelin, niin aika mainioltahan tuo maistui. Kastikkeessa on kivasti makua ja sinihomejuusto kruunaa koko salaatin. Hieman kuitenkin kitsastelin salaatin aineksissa. Kaksi pakettia juustoa ja kaksi desiä oliiviöljyä tuntui niin hurjalta määrältä, että laitoin Auraa vain paketillisen ja oliiviöljyäkin vain vajaan desin. Eikä lopputulos kuitenkaan mielestäni mitenkään kärsinyt. Kastiketta oli sopivasti eikä Aurakaan jyrännyt maullaan perunoita, koska perunahan tässä kai kuitenkin pääosassa on. Huomenna tätä sitten syödään muun muassa savustettujen muikkujen kanssa.

Pipsan perunasalaatti

Ainekset:
1 kg uusia perunoita
vettä
suolaa
2 pkt Peltola Blue tai Aura Gold -sinihomejuustoa

Kastike:
2 rkl kokojyväistä Dijon -sinappia
2 dl oliiviöljyä
½ dl punaviinietikkaa
1 tl vaahterasiirappia tai sokeria
mustapippuria
1 luomusitruuna
1 nippu kevätsipuleita

Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä. Keitä perunoita, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä, eli noin 20 minuuttia. Valmista kastike perunoiden kypsyessä. Sekoita isossa kulhossa sinappi, öljy, etikka, vaahterasiirappi tai sokeri sekä ripaus suolaa ja muutama kierros mustapippuria myllystä. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Hienonna kevätsipulin valkoiset ja vihreät osat ja sekoita ne kastikkeeseen. Sekoita kuumat perunat kastikkeeseen isolla puulusikalla. Perunat on hyvä sekoittaa kastikkeeseen mahdollisimman kuumina, koska silloin kastike imeytyy niihin parhaiten. Anna perunoiden jäähtyä ja kääntele sitten kuutioitu sinihomejuusto salaatin sekaan. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan. Jos perunat ovat imeneet kaiken nesteen, lisää vielä hieman oliiviöljyä.

8 kommenttia:

  1. Katselin kans tätä ohjetta ja mullakin pisti silmään runsas määrä öljyä, mutta varmasti oli hyvää näinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sopivassa suhteessa oli nyt aineksia meidän salaatissa. Mielestäni oliiviöljyn määrää olisi vieläkin ollut vara hieman vähentää, joten tuo reseptin määrä on todella runsas. En ihan niin öljyistä salaattia halua, ja onneksi en niin paljon edes malttanut laittaa, kitsas kun olen.;)

      Poista
  2. Herkullista! Totta, itsekin vähentäisin tuota oliiviöljyn ja juuston määrää - lopputulos on varmasti (silti) hyvä. Salaatit maistuvatkin juhannuksena, kolmea erilaista salaattia ajateltiin tehdä, pitääkin tästä lähteä keittiöön hääräilemään. Mansikkakermakakkukin on vielä koristelematta.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvää oli salaatti näin.:) Aurajuustoahan söisin vaikka suoraan paketista, eikä sitä voi koskaan liikaa olla, mutta ei tämä salaatti silti kuitenkaan toista paketillista mielestäni kaivannut, vaan yksi paketti riitti tosi hyvin. Toinen paketti olisi jo nostanut salaatin hintaa reilusti. Nuukuus ennen kaikkea.;) Kivan erilainen perunasalaatti tämä oli. Erilaisia salaatteja pitää juhannuksena aina olla lihan ja kalan seurana. Ja tietenkin mansikkakakkua.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-