perjantai 14. kesäkuuta 2013

Mangoaioli


Meillä on jo monen vuoden ajan tehty Koti ja Keittiö -lehden ohjeella mangoaiolia etenkin erilaisten lohkoperunoiden lisukkeeksi. Mangoaioli on ihanan makuista ja maku vain paranee, jos sitä sattuu jäämään vielä seuraavallekin päivälle. Eli aioli kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua, niin maut pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

Mangoaioli

1 dl mangochutneyta
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
2 isoa valkosipulinkynttä murskattuna

Yhdistä keskenään mangochutney, majoneesi, ranskankerma ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Sekoita hyvin ja pane kastike viileään.

15 kommenttia:

  1. Tätähän täytyy kokeilla, ja pian - heti juhannuksena.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tätä tulee enemmän tehtyä talviaikaan, mutta mikä ettei grilliruokienkin lisukkeeksi sovi. Ja käy muuten perunalastujenkin dipiksi. Loppu tuleekin usein syötyä lastujen kanssa.;)

      Poista
  2. Nam! Perunoiden ystävänä taidan kokeilla reseptiä jo juhannuksena kun grillaamme lihaa ja perunoita :) Teitkö itse mangochutneyn vaiko käytitkö valmista purkista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän on ihana dipata lohkoperunoita. Niin hyvää!:) Lohen kanssakin tätä on syöty, ja grillilihallekin varmasti sopii. Laitan tähän ihan vain kaupan valmista chutneya. Mangochutneyta ei olekaan koskaan tullut tehtyä itse.

      Poista
  3. Kuulostaa kyllä niin hyvältä, että pakko kokeilla. Kanan seuraksi varmasti sopisi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihan mahdottoman hyvää. Kanan kanssakin sopii hyvin. Viimeksi syötiinkin juuri kanan ja lohkoperunoiden kanssa.:)

      Poista
  4. Varmaankin hyvää:) ONko tuo käyttämäsi mangochutney sellaista tosi pikanttia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi hyvää.:) Olen käyttänyt paria eri kaupan mangochutneyta ja ovat aika saman makuisia. En osaa sanoa ovatko pikantteja, mutta on niissä kivasti makua.:)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. On hyvää. Tätä on aina välillä ihan pakko tehdä.:)

      Poista
  6. Oi, tää on varmasti tosi hyvää! Pakko kokeilla joskus grilliruokien seurana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On on. Varmasti menee sopivien grilliruokienkin seurana.:)

      Poista
  7. Vautsi,mangoaioli onkin vielä kokeilematta. Komppaan Minnaa et kanan kanssa varmaan uppoaa. Pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla mangoistakin aiolia. Meillä ainakin on tähän hullaannuttu. Kanalle nuo maut sopivat hyvin, ja moneen muuhunkin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-