sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Lämmin couscous-fetasalaatti


Blogihiljaisuutta on taas kestänyt vähän turhan pitkään, mutta minkäs teet, kun viikko on vierähtänyt kasvimaata peraten. Ryytimaamme ei ole ihan pienimmästä päästä, joten rikkaruohojen kitkemistä riittää, ja homma on niin uuvuttavaa, varsinkin näillä helteillä, ettei mitään ihmeempiä kokkauksia ole jaksanut harrastaa eikä varsinkaan tuotoksia kuvata blogia varten. Pääasia, että vatsat on saatu jotain apetta täyteen. Nyt kitkemisurakka alkaa olla loppusuoralla ja tänään jaksoin taas tehdä jotain sellaistakin, mikä sopii tänne blogiinkin muille jaettavaksi. Teen aika usein kala- tai kanaruokien seuraksi lämpimän, ruokaisan salaatin. Tämä salaatti valmistuu todella nopeasti. Sillä välin, kun coucousia varten on vesi kiehumassa ja sen jälkeen suurimot turpoamassa, silppuaa salaatin muut ainekset jo valmiiksi. Ja siinä sivussa paistuu pannulla tai uunissa kalaa tai kanaa salaatin seuraksi. Grilliruokien lisukkeenakin tämä salaatti on oikein mainiota.

Lämmin couscous-fetasalaatti

5 dl couscousia
5 dl vettä
suolaa
2 dl mustia oliiveja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
pari kesäsipulia varsineen
1 rs kirsikkatomaatteja
250 g fetajuustoa
muutama vihermintun oksa
mustapippuria myllystä
puolikkaan sitruunan mehu
n. 1 dl oliiviöljyä

Kiehauta vesi. Ota kattila liedeltä, lisää veteen suolaa ja couscous. Sulje kansi ja anna suurimoiden turvota 5 minuuttia. Halkaise oliivit, paloittele aurinkokuivatut tomaatit, hienonna kesäsipulit ja puolita kirsikkatomaatit. Sekoita couscous irtonaiseksi haarukalla ja lisää pilkotut ainekset joukkoon. Murenna sekaan fetajuusto. Hienonna mintun lehdet ja sekoita salaatin joukkoon. Mausta salaatti mustapippurilla ja sekoita joukkoon sitruunan mehu sekä oliiviöljy. Tarjoile salaatti lämpimänä kalan tai kanan kanssa.

13 kommenttia:

  1. Nälkähän tässä tulee. Tätä sitten huomenissa voiskin syödä ;) nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä tosi kiva ja ruokaisa salaatti. Aika usein tulee tehtyä, kun kiireessäkin kiva, kun valmistamiseen ei mene paljon mitään aikaa.:)

      Poista
  2. Couscous-salaattit ovat ihania ! Ja feta maistuu niissä ihanalta - varsinkin, jos couscous on vielä sellaista vähän lämmintä ja feta puoliksi sulanutta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Couscous ja bulgur ovat hyviä salaattiaineksia. Ja feta juuri noin osittain sulaneena.:) Voi, nyt alkaa tulla nälkä. Kelpaisi taas tämäkin salaatti.;)

      Poista
  3. Silloin tällöin (lue liian harvoin) tulee tehtyä, joten viikolla broielriruolle taitaaa jonkinlainen versio päätyä meidänkin ruokalistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä voisi kyllä vieläkin useammin tehdä ja syödä. Ja varsinkin broilerin kanssa on tosi hyvää.:)

      Poista
  4. Tätä voisikin kokeilla! Itse tykkään syödä tämmöisiä ruokaisia salaatteja kesäaikaan, jos on nimittäin hirveä helle niin mikään liian raskas ruoka ei maistu. Taitaapa muuten löytyä kaikki tarvittava kaapistakin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan, meillä tästä tykätään. Kesäaikaan ruokaisat salaatit on parhaita. Tuhdit ruoat ei maistu, eikä keittiössä tee mieli kauaa kokkailla. Tähän on aika helppo pitää aineksia kaapissa valmiinakin. Talviaikaan käytän usein tuoreen mintun sijaan kuivattua ja kesäsipulin voi jättää vallan pois tai hienontaa joukkoon hieman tavallista tai salottisipulia.;)

      Poista
  5. Taas oli salaattia eväänä tänäänkin. Kesällä ei tee mieli päivällä syödä mitään tuhtia lämmintä ateriaa, tai koko loppu päivän on aivan nuutunut olo. Tätä täytyy kokeilla kanssa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatit on eväinäkin tosi käteviä. Miehellekin laitan välillä salaatteja töihin. Kokeile vaan. Tämä on nopea, mutta tosi hyvä.:)

      Poista
  6. Meillä vielä niin pieni kasvimaa, että kitkemiseen riitti viikko :). Herkullinen salaatti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä viikossakin on riittämiin. Ei tuo kitkeminen ole mitään herkkua.;) Itse sain jo toisenkin kitkemiskierroksen päätökseen. Meni jo huomattavasti nopeammin kuin ensimmäinen kierros.;) Kiitos, tämä on hyvää.:)

      Poista
  7. Kiitos ohjeesta ja inspiraatiosta. Tuli kokeiltua tätä salaattia myös ja hyvää oli. Linkkasin sitä myös omaan blogiini, jollet pahastu :)

    http://raparperisydan.blogspot.fi/2013/07/monien-makujen-salaatti.html

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-