lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kevätsipuli-voikastike


Uusia perunoita syötiin vihdoin ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Vaikka eivät kotimaisia olleetkaan, vaan naapurimaan tuotantoa, niin kyllä ne vain hyvältä maistuivat pitkästä aikaa. Perunoille tein tietenkin kastikkeen kevätsipuleista ja voista. Kastikkeen maustoin itse tehdyllä lipstikkasuolalla, mutta voi sen sijaan käyttää kasvisliemikuutiotakin. Sitten ei lisäksi tarvittukaan muuta kuin silliä.

Kevätsipuli-voikastike

n. 1/2 nippua kevätsipulia
150 g voita
3 dl vettä
1 1/2 rkl Maizena vaaleaa kastikesuurustetta
lipstikkasuolaa
rouhittua mustapippuria

Huuhtele kevätsipulit ja leikkaa ne varsineen siivuiksi. Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon sipulien vaaleat osat. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää sitten vesi. Kiehauta ja suurusta Maizenalla. Mausta kastike lipstikkasuolalla sekä mustapippurilla. Lisää joukkoon sipulien vihreät osat, ja nosta kattila liedeltä. Tarjoa kastike keitettyjen varhaisperunoiden kanssa.

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin on. Nyt ei sitten vanhat perunat enää kelpaakaan.:)

      Poista
  2. Maistuis mullekkin, nam..hyvää.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa.... mekin ollaan syöty muutaman kerran naapurimaasta tuotuja uusia perunoita ja taiten kun on keittänyt, ovat olleet oikeinkin hyviä. Oikein vahtaan vieressä, etteivät mene liian kypsiksi.... meidän herkkukastiketta on kans voinen kastike...joskus suurustan ja joskus en. Joskus laitan ruokakermalorauksen ja joskus en...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä uudet perunat maistuu taas todella hyvälle, kun pitkä talvi on syöty vanhoja.:) Kyllä siinä vieressä saa pysytellä, kun kypsyvät nopeasti, ettei mene liian kypsäksi. Sitten tulee äkkiä vetisiä. Voikastike on parhaimpia lisukkeita uusille perunoille. Simppeliä, mutta hyvää. Minä nykyään useimmiten pikkaisen suurustan, kun meillä tykätään kaikesta hieman täyteläisempänä.;)

      Poista
  4. Minulta meinasi mennä koko kastike aivan ohi! Onpas kiva ohje, kelpaisi. Muutaman kerran ollaan syöty naapurimaan perunoita, kyllä ne taas maistuvat vaan niin hyviltä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on tullut taas vähän taajempaan postailtua, kun on nämä sadekelit. Jää äkkiä joku välistä huomaamatta.;) Välillä tulee kiireessä tehtyä sipulikastike ihan vain sulattamalla voita ja lisäämällä joukkoon tilkka vettä ja sipulit. Näin tulee kuitenkin maukkaampaa, ja pieni suurustaminen antaa mukavamman koostumuksen.:) Uudet perunat maistuu aina alkuun ihan mahdottoman hyviltä. Ja ruotsalaisetkin on ihan hyviä. Ainakin vanhat potut päihittävät.;)

      Poista
  5. Tämäpä menee nyt juhannuksena testiin! Toimii varmaan myös oivariinilla? Voita ei ole kaapissa ja tuonne juhannusruuhkaan en voin perässä kyllä jaksa enää juosta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä meilläkin taas huomenna tehään perunoiden seuraksi. Eiköhän oivariinikin käy. Sehän sopii myös ruoanlaittoon. Aika ruuhkat oli kaupoissa jo aamusta lähtien. Ei siellä kauheasti tee mieli olla.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-