maanantai 20. toukokuuta 2013
Voikukkapesto
Nokkosten lisäksi tällä hetkellä ovat ruoanlaittoa ajatellen parhaimmillaan myös eräät viheliäiset rikkaruohot eli keltaisenaan kukkivat voikukat. Voikukkien lehdistä voi valmistaa esimerkiksi pestokastiketta. Pestoon kannattaa kerätä mahdollisimman nuoria ja sileäreunaisia lehtiä. Muuten pestosta saattaa tulla kitkerän makuista.
Voikukkapesto
3 dl nuoria voikukan lehtiä
2 rkl raastettua emmentaljuustoa
2 rkl auringonkukan siemeniä
1 pieni valkosipulin kynsi
1/2 dl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Katkaise pois voikukanlehtien paksujen lehtiruotien tyvet, ja pienemmistäkin lehdistä lehtiruodit voi riipiä pois. Hienonna tehosekoittimessa voikukan lehdet, siemenet, kuorittu valkosipulin kynsi, juustoraaste ja osa öljystä. Lisää öljyä, kunnes saat tasaisen kastikkeen. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
Tunnisteet:
Kastikkeet,
Lisukkeet,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hih, jos sulta loppuvat voikukat, niin täältä saat ja pal-jon.
VastaaPoistaLuulen, että riittää ihan omasta takaa.;D
PoistaMeilläkin nautitaan pihan antimista monipuolisesti :) Voikukistakin!
VastaaPoistaJos ei niitä voi muuten voittaa, niin käytetään sitten hyödyksi ja syödään.;)
PoistaHyvin vihreää pestoa voikukista tulee. Mozzarellan ja tomaatin kanssa meni tämä.:) Pientä kitkeryyttä oli, muttei liian häiritsevästi. Pitää vain todellakin kerätä vain hyvin nuoria ja pieniä, sileitä lehtiä ja poistaa ruodit. Tietysti lehtiä voisi ensin vaikka ryöpätä. Se varmasti miedontaisi makua, mutta sitten lehtiä tarvittaisiin pikkaisen enemmän. Mutta lehtiähän tuolla ulkona riittää.;) Tänään tuli jonkun verran voikukkia poistettua istutuksista. Nurmikolla voikukat nostavat heti leikkuun jälkeen päätään. Kova työ niiden kanssa aina on, kun hankala saada kokonaan juurineen irti.
VastaaPoistaMeinasin juuri kokeilla nokkospestoa, mutta kyllä tätäkin rikkaruohoa meillä rehottaa ja eilisen ohjelman mukaan en kyllä istuta ruukkuun :D.
VastaaPoistaNiin, muuten nokkosestakin voisi hyvin tehdä pestoa. Kiitos vihjeestä.:) Voikukkaa kasvaa pihassa niin paljon, ettei enää ruukuissa viitsi alkaa katselemaan. Äitini teki juuri nokkoselle oman kasvupaikan, mietin pitäisikö itsekin.;)
PoistaTäällä olikin ihan mahtava määrä uusia juttuja, hiukan on olleet ajatuksen muualla ja tämä bloggailu hiljaisempaa. Ihana tuo burgeri ja tämä pesto myös kokeilemisen arvoinen, minun pitää kaikki pestot tehdä itse ilman pähkinää...nokkosia myös katselin aamulla ja nokkoskeittoa alkoi tekemään mieli, ehkä viikonloppuna...
VastaaPoistaNyt on sitten jo väkisinkin postaustahti hiljentynyt, eikä meinaa millään ehtiä kommentteihinkaan vastaamaan. Vielä, kun ehtisi tekemään teidän muiden blogeissa kierroksen.:) Nyhtöburgeri oli todella hyvää. Täytyisi katsoa taas sopiva possunpala, niin voisi taas tehdä. Onneksi auringonkukan siemenetkin sopivat peston raaka-aineeksi. Nokkoskeittoa voisikin tehdä, kun ei vielä pinaattiakaan saada omasta maasta vähään aikaan.:)
Poista