sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tiramisu


Vappupöydän herkkuna meillä oli tänä vuonna tiramisu. Keksien kastamisessa saa olla todella nopea, sillä ne imevät äkkiä nestettä itseensä. Tästä tiramisusta tulikin pikkaisen liian kostea meidän makuumme, joten pitää jatkossa muistaa, että 1 - 2 sekunnin kastaminen kahviin riittää meillä oikein hyvin. Maut olivat muuten ihan kohdillaan, Mascarponen oma makukin tuli hyvin täytteestä esille, eikä peittynyt minkään muun maun alle.

Tiramisu

n. 24 Savoiardi -keksiä

Kostutus:
2 dl vahvaa kahvijuomaa
1/2 dl Disaronno Originale Amarettolikööriä

Täyte:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
500 g Mascarponea
1 - 2 rkl Disaronno Originale Amarettolikööriä

Päälle:
rouhittua suklaata tai tummaa kaakaojauhetta

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri. Lisää keltuaisvaahtoon mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Sekoita valkuaisvaahto joukkoon varovasti nostellen. Mausta täyte liköörillä. Sekoita jäähtynyt kahvi ja likööri keskenään. Kasta puolet kekseistä nopeasti kahviin ja asettele keksit sokeripinta ylöspäin vuoan pohjalle. Levitä puolet täytteestä keksien päälle. Kasta loput keksit kahviin ja asettele vuokaan täytteen päälle. Levitä pinnalle loput täytteestä ja koristele pinta suklaarouheella tai sihtaa päälle kerros kaakaojauhetta.

20 kommenttia:

  1. Nam...TAAS mahtava ohje sulta.:)Pitää tehdä äitienpäiväksi...eihän sen tarvitse aina olla kermakakkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ei tosiaan aina tarvitse olla kermakakkua. Tiramisu sopii juhlaan kuin juhlaan. Ja näppärää, kun ei tarvita uunia.:)

      Poista
  2. Minkä kokoiseen vuokaan tää mahtaa olla sopiva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttämäni vuoka on yläreunoista 18x30 cm, kapenee hieman pohjaa kohden.

      Poista
    2. Ok, kiitokset! Äiti ilahtuu sunnuntaina.

      Poista
  3. Tiramisu maistuu kyllä aina,mutta tulee liian harvoin tehtyä kotona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää ja valmistuukin helposti ja nopeasti. Siitä huolimatta tosi harvoin tulee tehtyä. Kai sitä kaikenlaista kokeiltavaa vain on niin paljon, ettei koko ajan viitsi tehdä samaa.;)

      Poista
  4. Tiramisu on kyllä klassikkopaikkansa ansainnut. Se on aina ihanaa. Ollaan muuten samaa koulukuntaa kanssanne. Kekseille saa vaan vähän näyttää sitä nestettä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Ansaitusti on klassikko. Ensi kerralla pitää olla kostutuksen kanssa todella tarkka ja nopea. Yllättävän nopeasti nuo keksit nestettä itseensä imaisevat, ja sitten tulee jo turhan kosteaa omaan makuun.

      Poista
  5. Kehtaako edes tunnustaa, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi tehdä tiramisua :D. Olisikohan jo aika?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kaikenlaista muuta herkkua olet tehnyt sitten tiramisunkin edestä. Mutta ehkä olisi jo tiramisunkin aika.:)

      Poista
  6. Minäkään en ole koskaan itse tehnyt, mutta syönyt olen kyllä. Parhaimman version sain Espanjassa, kova kynnys lähteä yrittämään samaa lopputulosta itse ;)

    VastaaPoista
  7. Millä alkoholittomalla tuon liköörin voisi korvata? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkoholittomassa versiossa jättäisin liköörin vain pois ja käyttäisin reippaammin kahvia.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-