Pidän paljon oliiveista, ja voin välillä napsia niitä muutaman suoraan purkistakin. Marinoimalla kuitenkin saa purkkioliiveihinkin lisää makua.
Marinoidut oliivit
200 g isoja kivettömiä vihreitä oliiveja
2 valkosipulinkynttä
1 tl korianterin siemeniä
1 rkl timjamia
1 tl jauhettua fenkolia
1 tuore punainen chili
puolikas sitruuna
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä
Valuta oliivit ja painele niitä hieman
kaulimella leikkuulaudan päällä, että ne hieman halkeavat. Marinadin
maku tarttuu niihin näin paremmin. Murskaa valkosipulinkynnet kevyesti.
Murskaa korianterin siemenet morttelissa. Pese sitruuna hyvin ja
leikkaa puolikas kuorineen paloiksi. Laita oliivit, valkosipuli,
korianteri, sitruuna sekä paloiteltu chili kulhoon. Mausta timjamilla,
jauhetulla fenkolilla ja mustapippurilla. Sekoita ja laita ainekset
kannelliseen lasipurkkiin. Kaada päälle oliiviöljyä sen verran, että
kaikki ainekset peittyvät. Sulje purkki ja anna oliivien tekeytyä
vuorokausi huoneenlämmössä. Laita purkki sen jälkeen jääkaappiin
marinoitumaan 1 - 2 viikoksi. Ravistele purkkia aina välillä
marinoitumisen aikana. Ota purkki huoneenlämpöön ennen tarjoilua, jotta
oliiviöljy notkistuu. Tarjoa esim. patongin tai jonkin muun leivän kera.
Näyttää niin hyvältä. Olen vasta muutama vuosi aikaa oppinut syömään oliiveja ja nyt söisin vaikka kuinka:)
VastaaPoistaKiitos.:) Oliivit on vähän sellaisia, että vaatii totuttelua. Sitten, kun niiden makuun pääsee, niin niitähän söisi koko ajan.;)
PoistaOliivit on mun karkkeja :)
VastaaPoistaHyvin sanottu.:D
PoistaOlen aikuisiällä oppinut pitämään oliiveista ja laitan niitä mielelläni pizzan päälle ja suolaisiin piirakoihin, muffinseihin...
VastaaPoistaPizzaan ihan ehdottomasti!:) Ja salaateissakin ihania.:)
PoistaMaku vaatii totuttelua. Miehenkin olen saanut opetettua syömään oliiveita.;) Kiva, suolainen lisä monessa ruoassa.:)
VastaaPoistaHaluaisin kovasti pitää oliivesita, mutta vielä en ole sydäntäni monien ylistämälle herkulle menettänyt. :) Yritystä kuitenkin on, ja ehkä jokaisella maistelukerralla ne ovatkin muuttuneet vähän paremman makuisiksi. :)
VastaaPoistaEhkä ne siitä vielä herkuksi muuttuvat.:) Olen minäkin alkuun vähän miettinyt, onko ne syötäviä vai ei. Himo niihin kuitenkin on tullut.;)
Poista