perjantai 5. huhtikuuta 2013
Keitettyä porsaan kieltä, piparjuurimajoneesikastiketta & kapriksia vuonankaalipedillä
Pääsiäiseksi keittelin taas porsaan kieliä. Tällä kertaa jätin kielet Chef Jonesin vinkin mukaisesti keitinliemeen yöksi maustumaan. Kielistä valmistin mm. alkupalasalaatin. Piparjuuriseen kastikkeeseen ja kapriksiin sain puolestaan idean Andalusian auringossa -blogistilta. Alunperin tarkoitukseni oli kuitenkin tehdä piparjuurimajoneesia. Siis ihan majoneesista lähtien kaikki itse, mutta pääsiäisen ruoanlaitossa kului jo niin paljon keltuaisia, ja ylimääräisiä valkuaisia alkoi olla kauhea määrä, että tyydyinkin tällä kertaa käyttämään kaupan majoneesia ja tein majoneesipohjaisen kastikkeen. Kastikkeesta ja salaatista kuitenkin tykättiin niin paljon, että sitä piti tehdä vielä lisääkin.
Keitettyä porsaan kieltä, piparjuurimajoneesikastiketta & kapriksia vuonankaalipedillä
vuonankaalia
keitettyä porsaan kieltä ohuina siivuina
pieniä kapriksia
Kastike:
2 rkl majoneesia
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 rkl Dijon -hunajasinappia
maun mukaan piparjuuritahnaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
Asettele lautaselle huuhdellut vuonankaalit sekä porsaan kielisiivut. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja annostele kastiketta salaatille lihasiivujen päälle. Ripottele salaatille lopuksi pieniä kapriksia.
Tunnisteet:
Kastikkeet,
Liharuoat,
Ruoka,
Salaatit
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Eikö ollukkin hyvää kieli kun antoi maustua yön yli? Hitsi pitää kans taas saada aikaseks kieli kokkailua. Pakkasessa on 5 lampaan kieltä :D
VastaaPoistaKyllähän se aina hyvää tekee, kun saa rauhassa maustua.:) Kielet vain pataan ja kielireseptejä kehiin!:)
PoistaOi, tämä vaikuttaa aika herkulliselta! Täytyy siippa puhua ympäri :D.
VastaaPoistaLihansyöjä meillä ainakin tästä kovin tykkäsi. Itse maistoin kastiketta, ja sitä voisi hyvin käyttää muuhunkin. Puhu ympäri vaan!:)
PoistaSinä kyllä sitten osaat laittaa tällaisen omasta mielestä arveluttavankin ruuan esille niin kivasti, että tekee mieli kokeilla :)
VastaaPoistaKiitos.:) Kyllä ne arveluttavammatkin ruoka-aineet menevät helpommin alas, jos ovat houkuttelevammassa muodossa.;)
Poistaai että maistuisko mullekin? NO MAISTUIS :-)!voi että. en edes muista milloin olisin viimeeksi kieltä syönyt...
VastaaPoistaKiva, että maistuis.:) Miehelle maistui tosi hyvin, joten kiitos piparjuuresta ja kapriksista vinkkaamisesta!:) Paremmalla ajalla kokeilen vielä piparjuurimajoneesinkin tekoa.
Poistakauppahallista mukaan tarttui juuri karitsankieltä, joten sitäpä seuraavaksi kokeilemaan :-)
PoistaHyvä!:) Kiva nähdä, millaista kieliruokaa teillä syntyy.:)
PoistaVarsinkin, jos ei edes syöjille kertoisi siinä olevan kieltä.;)
VastaaPoistaOnpa houkutteleva esillepano! Vähemmästäkin tulee vesi kielelle. ;)
VastaaPoistaKiitos.:)
Poista