tiistai 30. huhtikuuta 2013

Katkarapupatongit


Silloin joskus opiskeluaikoina, vuonna kivi ja kirves, tuli silloin tällöin pidettyä kaverin kanssa vapaapäivä ja suunnattua ostoksille isoon kaupunkiin. Yksi kerta, kun oltiin kauppoja kierretty väsymykseen asti, ja kova nälkä alkoi vaivata, poikettiin johonkin kahvilaan ja otettiin kahvin kanssa täytetyt patongit katkaraputäytteellä. Miten hyvältä se maistuikaan! Onneksi täytettyjä patonkeja on helppo tehdä itse kotonakin. Monenlaisia muitakin täytteitä on tullut vuosien mittaan kokeiltua, mutta katkaravut ja keitetty kananmuna pysyy aina vain ykkösenä. Se vain on niin lyömätön yhdistelmä. Välillä olen patonkeihin käyttänyt ihan vain sitruunamajoneesia, välillä sitten maustelen maustamatonta eri tavoin. Eilen tein iltapalaksi pitkästä aikaa katkarapupatongit, ja aina ne maistuvat yhtä hyvältä.

Katkarapupatongit

pitkä vehnäpatonki
sulatettuja pakastekatkarapuja
keitettyjä kananmunia siivutettuna
n. 1 dl majoneesia
tilkka sitruunamehua
maun mukaan sitruunapippuria
maun mukaan kuivattua tilliä
ripaus sokeria

Leikkaa patonki pituussuunnassa halki, mutta jätä toisesta laidastaan kiinni. Sekoita mausteet majoneesin joukkoon ja levitä majoneesi patongin leikkuupinnoille. Täytä patonki kananmunan siivuilla sekä katkaravuilla. Leikkaa patonki 2 - 4 palaan ja kääri palat tiukasti tuorekelmuun. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Herkullinen täyte näissä. Yleensä syön täytettyä patonkia, sämpylää tai voileipää kahvilassa. Näitä pitäisi todellakin tehdä itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tällaisella lähtee pikkaisen paremmin nälkä pois kuin jollain makealla. Kiva on tehdä täytettyjä patonkeja myös kotona itse. Täytevaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon.:)

      Poista
  2. Herkullisen näköinen patonki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olikin taas todella hyvää pitkästä aikaa.:)

      Poista
  3. Oi mitä herkkua! Aina välillä haen itselleni evääksi täytetyn patongin. Yksi lempi täytteeni on ehdottomasti tomaatti, mozzarella ja pesto. Naudan sisäfile on myös mahtavaa patongissa! Katkarapupatonkeja täytyy todellakin tehdä kotona!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Hyviä ovat eväinäkin. Näillä lähtee nälkä pitkäksi aikaa. Tomaatti, mozzarella ja pesto maistuu minullekin. Ja varmasti lihaisatkin hyviä. Nyt voisikin kokeilla vaikka jonkinlaista kanatäytettä.;) Patonkeja kannattaa itsekin kotona täytellä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-