tiistai 16. huhtikuuta 2013

Inkivääripossu


Porsaan lavasta saa edullista arkiruokaa. Lavasta teen useimmiten inkivääripossua, joka on yksi mieheni suosikeista possuruokien joukossa. Liha keitetään kattilassa kypsäksi ja loppusilauksen se saa hunajalla kuorrutettuna nopeasti uunissa. Sillä aikaa, kun lapa on uunissa, valmistuu lihan seuraksi mausteinen kastike keitinliemestä.

Inkivääripossu

Liha:
n. 2,5 kg porsaan suolalapaa
muutama maustepippuri ja laakerinlehti
1 rkl hunajaa
vettä

Kastike:
2 dl keitinlientä
1 tl viinietikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl sinappijauhetta
ripaus mustapippurirouhetta
1 rkl ruisjauhoja

Huuhtele lihapala kylmässä vedessä. Kiehauta vesi isossa kattilassa, lisää liha ja mausteet. Vettä saisi olla sen verran, että lihapala juuri peittyy. Keitä 1,5 - 2 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla. Nosta lihapala pois vedestä. Leikkaa kamara pois, mutta jätä hiukan rasvaa. Voit vielä voidella lihan hunajalla ja ruskistaa uunissa 225 asteessa, 5 - 10 min. Siivilöi pari desiä keitinlientä kastiketta varten. Kiehauta liemi ja mausteet pienessä kattilassa. Sekoita ruisjauhot pieneen määrään kylmää vettä. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Keitä muutama minuutti välillä sekoittaen.

7 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää, kyllä maistuisi tämäkin meidän porukalle.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suht yksinkertaista arkiruokaa, mutta kuitenkin tosi maukasta. Mies välillä oikein pyytää tekemään tätäkin välillä.:)

      Poista
  2. Tänään kävin tän postauksen innottamana hakeen etuselkää ja tehtiin siitä hampurilaisen lisäkettä ja kastiketta.nams.

    VastaaPoista
  3. meillä mies tykkäisi(ja kyllä muutkin)hän ostaa suhteellisen usein lapaa ym.possua ja viimeaikoina keitellyt niitä ensin ja vielä paistellut päälle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Possuruoat on meilläkin aika kovassa suosiossa, vaikkakin nykyään on enemmän siirrytty kanaan. Ihan sen vuoksi, että kanaa jo itsekin taas syön.;) Possuruokia silti tulee välillä tehtyä, ja tästä mies kyllä tykkää. Paistaminen antaa hyvän pinnan ja makua.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-