torstai 7. maaliskuuta 2013

Viskimarinoidut lohipalat & makea chili-jogurttikastike


Lohelle pitää aina kokeilla jos jonkinlaista valmistustapaa, ettei siihen pääse kyllästymään. Niinpä välillä täytyy käydä baarikaapistakin hakemassa uusia makuvivahteita. Näistä lohipaloista tuli maukkaita ja meheviä. Makea kastike sopii lohelle aina hyvin. Lisukkeeksi perunamuusia ja oman maan papuja valkosipulin kanssa paistettuna. Johan lähti nälkä!

Viskimarinoidut lohipalat & makea chili-jogurttikastike

Lohi:
pala merilohifilettä
merisuolaa myllystä
valkopippurijauhetta

Marinadi:
1/2 dl viskiä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl soijakastiketta

Paistamiseen:
voita

Chili-jogurttikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl majoneesia
1 dl makeaa chilikastiketta
ripaus mustapippurirouhetta
maun mukaan Tabasco Valkosipuli Pippurikastiketta

Leikkaa ruodoton lohifile sopiviksi annospaloiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja aseta lohipalat nahkapuoli ylöspäin marinadiin. Anna lohipalojen maustua viileässä vähintään 2 tuntia. Sekoita chili-jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja anna kastikkeen tekeentyä viileässä. Poista lohipalat marinadista. Rouhi lohipalojen päälle myllystä merisuolaa ja ripottele pinnalle valkopippurijauhetta. Paista lohipalat pannulla voissa molemmin puolin, kunnes pinta saa hyvän värin.

8 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ohje! Näyttää herkulliselta.:)

    Yhdessä vaiheessa äitini teki jatkuvasti uunilohta samalla, erittäin perinteisellä (ihan hyvällä!) ohjeella. Veljeni (19-v.) huomautti lopulta, että ei kai taas sitä lohta! Olen sittemmin etsinyt uusia lohiohjeita, ja yrittänyt opettaa meidän perheelle, että lohta voi laittaa monella tapaa jotta siihen ei kyllästy.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaista pitää kehitellä ja kokeilla.:) Kyllä sitä äkkiä kyllästyy hyviinkin ohjeisiin, jos jatkuvasti tekee vain yhtä ja samaa. Ja varsinkin tällaisissa ruoka-aineksissa, joita käyttää usein.:)

      Poista
  2. Nam, nam....graavisuolattua viskilohta olen syönyt ja hyvää oli, vaan lämpimässä kalaruoassa viski on kokeilematta... viskiä kyllä aina huushollistamme löytyy, lohta ei niinkään....onneksi kanssasyöjä on ruvennut jo pikkasen lohtakin syömään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Graavaamiseenkin alkoholit hyvin sopii. Konjakkia olen itse joskus laittanut. Voisikin seuraavalla kerralla kokeilla viskillä. Tuolla useampi lahjaksi saatu viskipullo odottelee jonkinlaista käyttöä, kun ei ole kaikki olleet ihan "suun makuista" merkkiä.;) Viskin kera ehkä lohikin voi paremmin maistua.;)

      Poista
  3. Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä! Nälkäiseksi tässä ihan tulee! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Niin aina pakkaa käymään, kun käy ruokablogeissa katselemassa.;)

      Poista
  4. Kiitos hyvästä ohjeesta! Maistui sekä minulle, intohimoiselle kalafanille, että hieman skeptiselle ulkkarimiehelle.. sen mielestä meinasi ensin mennä hyvät viskit vaan hukkaan... :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-