maanantai 18. maaliskuuta 2013

Katkarapu-tuorejuustoiset blinit


Kamalan huono kuva otettu iltahämyssä ja kovassa nälässä. Blinit olivat kuitenkin sen verran hyviä, että pakkohan se resepti on tännekin laittaa huonosta kuvasta huolimatta. Loppuviikosta selailin hyllyyn kertyneitä keittokirjoja, ja Idée Crème Bonjour II -kirjasesta huomasin kivan oloisen ja hieman tavallisesta poikkeavan blinireseptin. Blinitaikinaan oli käytetty katkaraputuorejuustoa, ja kun kyseistä juustoakin sattui jääkaapissa olemaan, niin tottahan reseptiä piti sitten heti viikonloppuna kokeilla. Mateen mätiäkin oli pakastimessa vielä sopivasti rasia yhtä blinikertaa varten. Blinit olivat hyvän makuisia ja mukavan kuohkeita sisältä. Tuorejuustosta puolet kului taikinaan, ja loppu syötiin blinien kanssa. Tuorejuusto sopikin hyvin blinien kanssa ja oli hyvää vaihtelua smetanalle. Tosin smetanaakin oli tarjolla, kuten kuvasta näkyy. Lisukkeeksi paistoin vielä sipulin kanssa pakastimesta pussillisen sieniä (kanttarelli, herkkutatti, mustatorvisieni). Myös pikkuruisia suolakurkkuja naposteltiin samalla.

Katkarapu-tuorejuustoiset blinit

2 dl maitoa
1 rkl hiivaa
1 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl tattarijauhoja
2 kananmunaa
100 g Katkarapu -Crème Bonjouria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja suola maitoon. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset ja Crème Bonjour taikinaan. Kohota lämpimässä paikassa pari tuntia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan. Paista blinit blinipannussa tai ohukaispannussa.

8 kommenttia:

  1. oi ja nam..kuulostaapas hyvälle. Ite myös suuri mädin ystävä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli kiva taas viettää blini-iltaa. Herkkua oli.:) Seuraavan kerran sitten vasta taas ensi talvena.:(

      Poista
  2. Vaikuttaa loistavilta. Meilläkin olisi vielä paljon sieniä, miehet kaipailevat että niistä pitäisi jotain tehdä. Blineillekin sopivan lettupannun sain joululahjaksi, upea kapistus, täytyisi jo ottaa käyttöön.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva bliniresepti oli tämäkin. Ja blinien syönti erilaisten lisukkeiden kera on aina yhtä mukavaa illanvietettä.:) Jos jo sopiva pannukin löytyy, niin totta ihmeessä otat sen jo käyttöön ja paistelet blinejä.:)

      Poista
  3. Varmaankin tuli tosi hyviä blinejä tuolla lisäyksellä! En ole koskaan tehnyt blinejä mutta lapsuudessani isäni piti niistä paljon joten joskus niitä tekikin ja saimme maistella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä reseptiä voidaan käyttää toistekin.:) Meihinkin on iskenyt kova blini-innostus. Nykyään tulee niitä paisteltua useamman kerran talven mittaan.:)

      Poista
  4. kamalaa,en ole maistanut blinejä enkä mätiä ;) blinisi on aina herullisen näköisiä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kannattaa joskus kokeilla blinejä. Ovat todella hyviä, ja mädin lisäksi lisukkeeksi käy monenlaiset muutkin ainekset.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-