tiistai 26. maaliskuuta 2013

Haukipiiraat/-pasteijat


Tänään, kun sain vihdoin viherkasvien mullanvaihdon hoidettua loppuun, ajattelin että nyt on vaihteeksi taas vuoro tehdä jotain keittiön puolella. Haukitäytteiset pasteijat ovat olleet pitkään mielessä, joten otin joululta jääneet viimeiset voitaikinalevyt sulamaan, ja aloitin täytteen teon. Haukeahan meillä riittää vielä vaikka mihin käytettäväksi. Pakastimessa on useampi pakkaus fileitä, ja lisää varmasti vielä tulee. Verkot on edelleen järvessä. Siitäkin huolimatta, että joku oli käynyt pari viikkoa sitten tekemässä niille ilkivaltaa. Muutama verkko menetettiin, mutta uudet vaihdettiin tilalle. Pari kolme viikkoa vielä ainakin verkot saa varmaan olla järvessä, koska kovia pakkasia on riittänyt eikä jää ole lähtenyt vielä sulamaan. Toivottavasti ilkivaltakin jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi.

Haukitäytteen halusin maustaa tällä kertaa ihan vain peruskalamausteilla eli suolalla, valkopippurilla ja tillillä. Loppuvaiheessa hieman laiskuus iski, enkä sitten enää jaksanut taikinaa vääntää pasteijoiden muotoon. Tarkoitus oli alunperin tehdä pasteijat saman muotoisiksi kuin kanttarellipasteijat, mutta se olisi vaatinut myös taikinan kaulitsemista. Niinpä käytin tällä kertaa muffinipeltejä ja lopputuloksena oli pasteijoita hieman runsaampitäytteiset pikkupiiraat. Hauki sopi täytteeseen hyvin ja maku piiraissa oli hyvä. Koska haukea kerran riittää, pitää tehdä uudemmankin kerran. Jos ensi kerralla saisi pasteijoitakin aikaiseksi.

Haukipiiraat/-pasteijat

1 kg voitaikinalevyjä

Täyte:
50 g voita
1 sipuli hienonnettuna
500 g lihamyllyllä jauhettua haukifilettä
3 keitettyä kananmunaa
1 dl ohrahelmiä
n. 2 - 3 dl vettä
1 kalaliemikuutio
suolaa
jauhettua valkopippuria
kuivattua tilliä

Voiteluun:
kananmuna

Sulata voi pannulla. Kuullota hienonnettu sipuli. Lisää joukkoon jauhettu hauki ja paista, kunnes kala on kypsää ja kevyesti ruskistunut. Ota pannu liedeltä. Keitä samalla ohrahelmet kypsiksi kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna pieneksi kuoritut ja keitetyt kananmunat. Sekoita ohrahelmet ja kananmunahakkelus hauki-sipuliseoksen joukkoon. Mausta seos suolalla, valkopippurilla sekä tillillä. Valmista sulaneista voitaikinalevyistä pasteijoita tai pieniä piiraita. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 225 asteessa n. 10 - 15 minuuttia.

6 kommenttia:

 1. Tämä on niin houkutteleva. Pakko kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Meillä ainakin tykättiin, vaikkakin luulen, että olisivat olleet vieläkin parempia pasteijan muodossa. Helpompia varmaan syödäkin, ei niin helposti täytteet tipahtelisi.;)

   Poista
 2. Haukea meillä ei ole saatavilla, ainakaan nyt talvella. Ehkä taas ensi kesänä on sitäkin, jos (ja kun) laitamme taas verkot mökkijärveen. Sen sijaan nuo kanttarellipasteijat täytyy pitää mielessä. Yksi satsi kanttarelleja on vielä pakastimessa, toivottavasti myös joulusta jääneitä voitaikinalevyjä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuota haukea tulee niin paljon, että pakko aina koittaa keksiä mihin kaikkeen sitä käyttäisi. Tosi hyvin sopi pasteijoihin.:) Sienitäytekin on pasteijoissa aina hyvä. Meillä oli vielä kaksi pakettia taikinalevyjä. Toisesta tein torttuja. Maistuivat näin pääsiäisen korvallakin.;)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-