Runebergin tortut teen välillä
pikkuisissa uunivuoissa. Tällä taikinamäärällä torttuja tulee 4, muffinivuoissa tehtynä torttuja tulisi pari enemmän.
Runebergin tortut
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1/2 dl mantelilastuja
1/2 dl piparimuruja
1/2 tl soodaa
muutama tippa karvasmanteliöljyä
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl turkkilaista jogurttia
Täytteeksi:
n. 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
Kostutukseen:
n. 1/2 dl vettä
1/2 rkl sokeria
pari tippaa karvasmanteliöljyä
Päälle:
vadelmamarmeladia
sokerivesikuorrutetta
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää
kananmuna, ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Mausta
karvasmanteliöljyllä, ja lisää lopuksi jogurtti. Jaa taikina muotteihin,
muffinivuokiin tai leivitettyihin pikkuvuokiin. Paina torttujen
keskelle vadelmamarmeladia. Paista kauniin ruskeiksi 200 -asteisen uunin
keskitasolla n. 15 - 20 minuuttia. Kostuta tortut ja koristele
vadelmamarmeladilla sekä sokerivesikuorrutuksella.
Nam! Kätevä käyttää uunivuokia! Mukavaa sunnuntaita!
VastaaPoistaUunivuoat on kätevät.:) Kiitos!:)
PoistaMinulla on tänään suunnitelmissa tehdä Runebergin kuppitorttuja... katsotaan, ehditäänkö :-)
VastaaPoistaTaitaa aika monessa blogikeittiössä Runebergit valmistua muodossa jos toisessa.;D Pitäähän sitä Runebergin päiväksi muutama torttu tehdä.:)
PoistaIhanat söpöläiset vuoat...noihinhan voi tehdä vaikka mitä. Jos ei mitään muita sopivia vuokia ole käytettävissä, teen silloin ihan tavallisiin kahvikuppeihin (suorareunaiset) ja niilläkin tulee hyvät. Minä tein eilen Runegergin kakun....koristelematta vielä. Punssikostutuksen laitoin illalla tekeytymään. Tänään vasta sillä herkutellaan. Kuvaa ei vielä blogiin saa, kun kuvien siirto ei onnistu...toivottavasti jo ensi viikolla pelittäisi. Osoitesotkujakin edelleen...tällä hetkellä blogiini pääsee osoitteella http://mimminkeittio.vuodatus.net....siis www ei saa laittaa.
VastaaPoistaAnnosvuoat on monessa näppärät.:) Nykyään meillä onkin jo kolmea eri kokoa erilaisiin tarkoituksiin. Kahvikupeissakin tulee kivat. Ei näihin onneksi sentään varsinaista Runebergin torttumuottia tarvita. Eihän muoto makuun niin paljon vaikuta.;) Kakku on myös tosi näppärä. Olen joku vuosi tehnyt, ja ajattelin senkin vielä tänne siirtää vanhalta puolelta.;) Oli aikalailla vuodatus muuttunut. Vei aikansa löytää sieltä mitään, kun ihan kaikki jutut ei vielä edes toimineet. Toivottavasti kaikki tulee pian kuntoon!:)
PoistaOlen aina ihmetellyt, miten joku voi olla pitämättä Runebergin tortuista. Ne ovat hyvän makuisia ja niissä on kiva koostumus. Mutta makuja on monia, enhän itsekään kaikesta pidä.;) Runebergin torttuihinkin on monenlaista ohjetta. Useampaakin on tullut kokeiltua, ja tehtyä muffinsseina ja kakkuna. Tällaisista annosvuoista on ainakin kätevä lusikalla syödä.:)
VastaaPoista