torstai 7. helmikuuta 2013

Mantelimassa


Mantelimassaa on tosi helppo tehdä itsekin, joten varsinkin laskiaispulliin teen massan yleensä aina itse. Omatekoinen on kaikkein parhaimman makuista, eikä massan valmistamiseen mene paljon aikaa. Tällä ohjeella mantelimassa jää ihanan pehmeäksi ja notkeaksi. Sitä on helppo levittää veitsellä laskiaispullille. Kaupan mantelimassa onkin paljon kiinteämpää ja kuivempaa. Omatekoisestakin massasta saa halutessaan kiinteämpää, jos laittaa vähemmän valkuaista tai enemmän tomusokeria ja mantelijauhetta.

Mantelimassa

1 1/2 dl mantelijauhetta
1 1/2 dl tomusokeria
1 kananmunan valkuainen
n. 1 tl karvasmanteliöljyä

Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Lisää joukkoon valkuainen sekä karvasmanteliöljy. Sekoita seos notkeaksi ja sileäksi. Pyöritä seoksesta tuorekelmun sisään tanko ja säilytä viileässä. Jaa tanko paloiksi ja käytä esim. laskiaispullien täytteenä.

7 kommenttia:

 1. Laskiaispullia uppoaa hyvin pulla jos toinenkin.;)

  VastaaPoista
 2. Sama täällä - siksi vähän epäröin tehdä niitä viikonlopuksi. Ollaan muutenkin syöty makeita viime aikoina ihan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin talviaikaan tulee aina syötyä paljon tuhdimmin kuin kesällä, ja makeaakin tekee koko ajan mieli. Onneksi minulla oli Runebergeja vanhoissa arkistoissa, niin en "joutunut" niitä tänä vuonna leipomaan. Nämäkin pullat on arkistoista, mutta eiköhän sitä jokunen tarvitse laskiaiseksi tehdä.;)

   Poista
 3. Minnaa kompaten, ollaan täälläkin viime aikoina syöty aivan liikaa makeita. Onneksi nyt olen tällä viikolla päässyt lenkille kaksi kertaa.:D Joka tapauksessa, tai sen takia, viikonloppuna teen laskiaispullia. Meillä on jo monena vuonna ollut tapana, että tarjolla on mantelimassaa, mansikka- ja vadelmahilloa sekä kermavaahtoa, jokainen saa täyttää mieleisensä pullan itse.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika. Makeaa ja muuta lihottavaa on tullut syötyä vähän liikaakin. Onneksi nyt on alkanut olla aika mukavia lenkkeilyilmoja. Vain pientä pakkasta ja päiväkin on paljon pidentynyt. Tällä viikolla olen alkanut tehdä tuplasti enemmän lenkkejä päivittäin. Onneksi on tuo lenkille pakottaja.;) Mutta kyllä noita laskiaispullia sentään pitää muutama tehdä, hillolla ja mantelimassalla.:)

   Poista
 4. Minäkin tein juuri mantelimassaa ja laskiaispullia. Olen tullut isihen tulokseen että mantelimassa kannattaakin tehdä juuri itse. Niin pieni vaiva, ja saa juuri sellaista kuin haluaa! :)

  VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-