Jatketaan sipuliviikon mukaisella teemalla eli yksi hyvä sipuliresepti lisää. Tähän sämpylätaikinaan tulee reilusti sipulia. Sipuli antaa paljon makua, ja sämpylöistä tulee ihanan pehmeitä. Juustoraaste kruunaa sämpylät, ja ainakin meillä sämpylät hupenivat uunituoreina hurjaa vauhtia.
Sipuli-juustosämpylät
3 sipulia
1/2 dl vettä
taikina:
3 dl vettä
1 ps kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
voiteluun:
1 kananmuna
pinnalle:
2 dl juustoraastetta
Kuori ja hienonna sipulit. Pehmennä sipulit kattilassa pienessä vesimäärässä. Jätä jäähtymään. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, hiutaleet, sipulit ja suurin osa jauhoista. Alusta taikinaa käsin tai koneella. Lisää öljy ja loput jauhot. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä. Leivo taikina sämpylöiksi, nosta pellille ja kohota peitettynä. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista sämpylät 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Kyllä maistuis! Ihanan näköisiä.
VastaaPoistaKiitos.:) Näissä sämpylöissä on mukavasti makua. Ja uunituore leipähän maistuu aina.:)
PoistaOijoi, näitä(kin) pitäisi kokeilla :-)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Nämä on niin ihanan pehmoisia ja maukkaita.:)
Poistakiva ohje...sipulileivän ohjeen sain aikoja sitten ystävältä,liekö edes tallessa enää ;/
VastaaPoistaHyviä sämpylöitä tulee tällä ohjeella, ja jopa minä onnistun leipomaan näistä kuohkeita ja pehmeitä.;) Sipulileipäkin olisi varmasti hyvää. Ohjeita on tullut vuosien mittaan "arkistoitua" aikalailla. Vaikea nykyään enää löytää hakemaansa.;)
PoistaNam, vaikuttavat todella herkullisilta. Sipulia tulee käytettyä aika vähän muuhun kun sipulikeittoon ja ihanaan tomaatti-sipulipitsaan...
VastaaPoistaKiitos, ovat hyviä.:) Meillä sipulia kuluu ihan mahdottomasti. Melkein joka ruokaan sipulia tulee laitettua. Sipuli on tosi hyvää pelkästään paistettuna lisukkeenakin.:)
Poista