sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Pehmeä piparikakku


Tämä kakkuohje on peräisin Lindahlsin turkkilaisen jogurttipurkin kannesta. Jouluisen kakun tein pyöreässä irtopohjavuoassa, ja koristelin tomusokerilla sekä kaakaojauheella.

Pehmeä piparikakku

2 dl turkkilaista jogurttia
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tippaa karvasmanteliöljyä
1 ps (15 g) piparkakkumausteita

Vatkaa munat, sokeri ja karvasmanteliöljy kuohkeaksi. (Käytä sähkövatkainta, nopeinta tehoa, vähintään viisi minuuttia.) Sekoita jauhot, vaniljasokeri, piparkakkumausteet ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon vuorotellen jogurtin kanssa. On tärkeää,että taikinasta tulee tasainen ja sileä. Voit käyttää sähkövatkainta matalimmalla nopeudella. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1 1/2 litraa). Paista kakkua 170 asteessa n. 50 min. Anna valmiin kakun seistä vuoassa 5 min. ennen kuin kumoat sen. Jäähdytä ennen tarjoilua.

11 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku ja voin vain kuvitella sen ihanan tuoksun, mikä tulee, kun tämän paistaa!

    VastaaPoista
  2. Nämä piparkakkumausteilla säväytetyt kahvikakut on myös ihania. Pehmoisia ja mausteisia, jouluun sopivia! Minulla on vähän tämäntyyppinen ohje, Pappilan piparkakku nimeltään. Äidin peruja 80-luvulta. Sitä tulee tehtyä usein jouluksi. Täytyykin laittaa ohje blogiin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maukkaita ja joulun makuisia ovat.:) Laita vain Pappilan piparkakun ohje blogiisi, voi tulla joskus vaikka kokeiltua sitäkin.:)

      Poista
  3. Nyt tekisi kyllä mieli todeta, että kakun koristelu on tähdellinen asia. :D Tosi nätti ja herkulliselta vaikuttava joulukaakku; jos ei vapaa-aika olisi kortilla, niin resepti pääsisi ehdottomasti testaukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Aina ei välttämättä tarvita koristeellisia kakkuvuokia, vaan näinkin saa kakusta helposti nätimmän.:) Monenlaista tekisi mieli jouluksikin kokeilla, mutta ei kaikkea voi yhtenä jouluna toteuttaa.;)

      Poista
  4. Komea kakku! Hienosti koristeltu!!

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-