Tänäkin jouluna pöydässämme oli runsas kalavalikoima. Kirjolohesta graavasin toisen puolen, toisen puolen mies loimutti. Kokonainen siika savustettiin sunnuntaina aatoksi valmiiksi, mutta aattonakin jouduttiin vielä uudelleen savustuspönttö lämmittämään, kun verkoilta saatiin jälleen järvitaimen. Joulupöydästä löytyi lisäksi piparjuurisilliä sekä ensimmäistä kertaa mätiä. Koska verkoilta saamistamme mateista ei vielä ole mätiä löytynyt, turvauduttiin kaupan mätiin. Kirjolohen mäti tarjoiltiin kananmunien kanssa. Keitetyistä kananmunista saa erilaisin täyttein juhlavia ja maistuvia lisukkeita.
Mätimunat
keitettyjä kananmunia
smetanaa
sitruunapippuria
kirjolohen mätiä
tilliä
Kuori kananmunat ja halkaise pituussuunnassa. Lusikoi kananmunan puolikkaiden päälle nokareet smetanaa ja ripottele pinnalle sitruunapippuria. Lusikoi kananmunien päälle mätiä ja koristele tillillä.
Yksinkertainen on yleensä parasta - niin varmaan tämäkin :-)
VastaaPoistaNämä halusimme pitää mahdollisimman simppeleinä, ettei mäti "hautaantuisi" muihin aineksiin. Yksinkertainen on tosiaan useimmiten parasta.:)
Poista