lauantai 1. joulukuuta 2012

Letut ternimaidosta


Ostimme ternimaitoa suoraan tilalta, ja nyt pakastimessa on maitoa useampi litra puolen litran pulloihin pakattuna. Ternimaidostahan valmistuu parhaat letut ja pannarit, uunijuustoakin siitä voi muun muassa tehdä. Tänään paistoin puolen litran taikinasta lettuja. Ternimaitoa käytettäessä taikinaan ei tarvita ollenkaan kananmunia. Lumitöiden jälkeen maistui hyvältä kahvi sekä vasta paistetut letut vadelmahillon kanssa.

Letut ternimaidosta

1/2 l ternimaitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa

Paistamiseen:
voita

Sekoita vehnäjauhoihin sokeri ja suola. Lisää joukkoon vähitellen maito, ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneen lämmössä puolesta tunnista pariin tuntiin ennen paistamista. Paista taikinasta lettuja pannulla voissa. Tarjoile esim. hillon kanssa.

12 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä lettuja! Meillä on tänään herkuteltu oikein sitruunaisilla muffinsseilla.:) Kyllä lumitöiden jälkeen letut ja kahvi maistuukin! Ternimaito on ihanaa, tykkään uunijuustosta oikein paljon. Lettuja en olekaan kokeillut vielä. Lapsuudesta muistuu hyvin mieleen, kun saimme usein naapuritilalta ternimaitoa ja äiti teki aina uunijuustoa. Harmi ettemme asu siellä enää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä oli letut hyviä, kun viimeksi on tullut paisteltua kesällä muurinpohjalettuja.:) Sitruunaiset muffinssitkin maistuisivat, sitruunaiset leivonnaiset on aina hyviä.:) Ainakin uunijuustoa aion myös ternimaidosta kokeilla. Nykyään ei enää ole kovin helppoa ternimaitoa hankkia. Onneksi nyt sitäkin vihdoin saatiin, kun lapsuudesta minäkin sen muistan. Silloin sitä oli paljon paremmin saatavilla.

      Poista
  2. Ihanan näköisiä lettuja! Nami!

    VastaaPoista
  3. Sulla vaan herkut paranee. Ton lettupinon kattelu jo pistää makunystyrät toimimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppuisin on lupa vähän herkutella, viikolla koitetaan olla taas kevyemmin.;) Letut maistuu aina.:)

      Poista
  4. Voi eih... ternimaitoa, olen kateellinen! Siitä tulee kyllä ihan parasta pannukakkua, lettuja, riisipuuroa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kovin helpolla enää nykyään tunnu ternimaitoa löytyvän. Onneksi miehellä on uusi tuttavuus, jolla on lehmiä.;) Parhaat letut ja pannarit tulee. Ternimaitoon tehtyä riisipuuroa en ole syönytkään. Jos jouluna tulee puuroa keiteltyä, taidankin kokeilla.:)

      Poista
  5. h e r k k u a...ei olla saatu aikoihin ternimaitoa,Äidin kautta maalta joskus saadaan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Letut on aina hyviä, ja ternimaidolla vain paranevat entisestään.:) Ei ole ihan joka päiväistä herkkua tuo ternimaito. Kiva olisi käyttää enemmänkin, kun sitä vain paremmin olisi saatavilla.

      Poista
  6. Kiitos paljon neuvoistasi ja kärsivällisyydestä! Vihdoin alkaa tuntumaan että mulla on blogi eikä mikään sekamelskakaaos ;)

    Ternimaitoa ei varmaan saa kaupan pakastealtaista? Haluttaisi kokeilla mm. uunijuustoa, olen sitä vain maitojauheesta joskus tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä.:) Kysy vain lisää, jos jotain vielä tulee. Kyllä tässä aina sen verran ehtii auttamaan, jos vain osaa.:)

      En ole itse koskaan kaupassa ternimaitoa nähnyt, mutta jossain saatetaan kyllä myydäkin, jos on vaikka kaikenlaisia lähiruokatuotteita myynnissä. Kannattaa pitää silmät auki, tai sitten vaikka tutkia mitä lehmitiloja lähistöllä olisi ja kysellä niistä.;) Uunijuustoa aion itsekin kokeilla.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-