Vaihtelu virkistää myös lohen graavauksessa. Koska meillä aika usein graavia tehdään, on kiva maustaa lohta aina hieman eri tavoin. Suolan lisäksi myös appelsiinimehun happo raakakypsentää lohta, ja graavi saa samalla mehusta makua ja hieman makeuttakin. Mieto ja aromaattinen rosepippuri soveltuu hyvin lohen mausteeksi.
Appelsiinigraavilohi
n. 400 g kirjolohifile
1 rkl karkeaa merisuolaa
1/2 rkl sokeria
1/2 appelsiinin mehu
1 - 2 tl rosepippuria
Laita kalafile vuokaan ja puserra appelsiinimehu sen pintaan. Ripottele päälle suola, sokeri ja rosepippuri, peitä tuorekelmulla ja laita jokin paino päälle. Anna graavaantua jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään. Pyyhi valmiista graavista ylimääräinen neste ja mausteet pois ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Täällä odotellaan jo malttamattomana joulun kalavalikoimaa ja tämä kuva ei ainakaan yhtään helpota "tuskaani" :D Kuulostaa niin hyvältä että täytyy testailla joskus.
VastaaPoistaKiva kuva!
Oi, sitä ihanuutta, kun vihdoin pääsee aattona istahtamaan ruokapöytään.:) Kaloista minäkin eniten pidän, ja mielellään saa jouluna olla useampaa laatua.:) Hyvää on tämäkin graavi. Kiitos.:)
PoistaAppelsiini sopii hyvin graaville. Antaa vähän miedomman ja makeamman maun kuin sitruuna. Kannattaa kokeilla.:)
VastaaPoistaherkulliselta näyttää...vaikka graavilohi on ainut mistä en itse tykkää ;) huomiseksi on tekeytymässä lohijäädyke
VastaaPoistaKaikki ei graavista tykkää, vaikka kalaa muuten söisikin. Pitää poiketa katsomaan millaista lohijäädykkeesi on.:)
Poistatätä kokeilen! ja asettelen kalavadille, niin kuin tässäkin :)
VastaaPoistaToivottavasti pidät!:) Rullia on helppo ottaa tarjoilulautaselta, kun eivät tartu toisiinsa niin paljon kiinni kuin päällekkäin olevat siivut.
Poista