lauantai 17. marraskuuta 2012

Torta Della Nonna


Eilen teki mieli leipoa jotain hyvää jälkiruokakahvitteluun, ja Mustikkasuu -blogistahan löytyy toinen toistaan herkullisempia reseptejä, mistä valita. Koska jääkaapissa oli purkki ricottaa päädyin tähän italialaiseen juustokakkuun, jonka resepti löytyy Leila Lindholmin kirjasta. Mantelimassaa ei kotona ollut, mutta onneksi kuitenkin ainekset massan tekoon löytyi, joten ensimmäiseksi sekoittelin kakkua varten massan mantelijauheesta, tomusokerista, kananmunan valkuaisesta sekä karvasmanteliaromista. Kakusta en saanut yhtä houkuttelevan herkullisen näköistä kuin Mustikkasuun Melody, kun mitään tuorettakaan ei ollut tarjota kakun mukana. Hyvää kuitenkin oli kermavaahdon, säilykeaprikoosien ja kirsikoiden kanssa. Kakun koostumus oli keveän kuohkea. Kuvasta voisi kakkua luulla aika kuivaksi, mutta se oli kuitenkin sopivan kosteaa ja mehevää. Löysin netistä tälle kakulle useampiakin ohjeita. Osa poikkesi tästä ohjeesta aika tavalla ja oli monimutkaisempia. Pitää joskus kokeilla vielä toisenlaisiakin versioita. Tätä ohjetta on kuitenkin kiva käyttää silloin, kun ei halua leipomiseen käyttää paljon aikaa.

Torta Della Nonna

150 g pehmeää voita
300 g mantelimassaa
6 kananmunaa
250 g ricottajuustoa
1 pestyn sitruunan kuori
1 pestyn appelsiinin kuori
1 karvasmanteli tai 2 - 3 tippaa karvasmanteliöljyä (manteliaromia)
1/2 dl vehnäjauhoja

Vuokaan:
voita ja mantelilastuja

Päälle:
pinjansiemeniä

Tarjoiluun:
tomusokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja raastettu mantelimassa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen. Sekoita joukkoon ricottajuusto, raastetut hedelmänkuoret ja raastettu karvasmanteli tai karvasmanteliaromi. Kääntele taikinaan lopuksi vehnäjauhot. Voitele halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka ja ripottele mantelilastut vuokaan. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 25 - 30 min. Kokeile kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä tahmeaksi. Sihtaa kakun päälle tomusokeria
ennen tarjoilua. Tarjoa esim. kevyesti vaahdotetun kerman kanssa.

16 kommenttia:

  1. Ricottajuusto on kiva käyttää kakuissa ja mantelimassa on aina hyvää :) Kaunis kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ricottajuusto oli minulle uusi tuttavuus. Keveän oloista, ei tullut sellaista tuhtia juustokakkua niinkuin monesta muusta. Mantelimassa on herkkua.:)

      Poista
  2. Nami,juustokakku,jossa marsipaanin makua,pakko olla hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin mantelinen maku oli tässä kakussa massan ansiosta. Kiva kokeilu oli.:)

      Poista
  3. No kyllä tämä minusta on vähintään yhtä komea, kuin minun tekemäni!:) Toki nyt taas muistan ne aivan i-ha-nan makuiset tuoreet kirsikat, joita söin kakun kera! Kesää odotellessa siis.. Hyvin mantelinen on maku, mutta kuitenkin raikas noiden sitrushedelmien ansiosta. Minäkin ajattelin ensin, että kakusta tulisi jotenkin kuivakkaa, mutta mehevä lopputulos oli. Hedelmien ja kermavaahdon kanssa oiva yhdistelmä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun kakkusi näytti niin älyttömän herkulliselta tuoreine mansikoineen ja kirsikoineen. Tämä on vähän pelkistetympi, mutta onneksi se ei makua haittaa.:) Tuoreet, makeat kirsikat ihania! Todella raikas tämä oli juustokakuksi sitruksien ansiosta, ja tuo ricottakin on vähän sellainen maitorahkatyyppinen. Joistain juustokakuista tulee kovinkin tuhteja ja "tunkkaisia", mutta tämä oli raikkaan ja keveän oloista. Kyllä tätä toistekin voi tehdä.:)

      Poista
  4. oi,tämähän olisi kiva tehdä...ricottakokeilut jäivät pariin kertaan,nyt kuitenkin paistellaan Marras-kakkua,joten katsellaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli ihan ensimmäinen ricottakokeilu, kun Lidlissä oli taannoin noita Italia-tuotteita.:) Kokeiltavaa olisi ihan mahdottomasti, mutta pikku hiljaa kokeilulistaa eteen päin.;)

      Poista
  5. Minä olen mietiskellyt torta della nonnan tekoa Sikke Sumarin ohjeella, mutta tämäkin näyttää houkuttelevalta. Joutuu ehkä tekemään molemmat versiot, voi voi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri jotain tuollaista Sumarin ohjeen tapaista haluaisin seuraavaksi kokeilla. Kuulostaa hyvältä, kun sinne tulee se sitruunakiisseli väliin.:) Tällä ohjeella tulee aivan erilainen, mutta ei tämäkään hassumpaa ollut.:)

      Poista
  6. Oih, näyttääpä mehevältä! Ricottaa ei ole tullut kokeiltua, kerran sentään sitä olen ostanut, mutta se VANHENI jääkaappiin =( Harvoin käy noin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivan kosteaksi ja meheväksi jäi tämä kakku.:) Ricottaa tuli nyt ensimmäistä kertaa kokeiltua, mutta täytyy jatkossa kokeilla johonkin muuhunkin. Joskus sattuu käymään noinkin, joku purkki voi hyvinkin unohtua, jos jää vaikka jonnekin taakse piiloon.

      Poista
  7. Kakkupala näyttää herkulta! Ja resepti kuulostaa niin hyvältä, että tätä on varmaan pakko kokeilla itsekin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Tämä oli kiva kakkukokeilu. Kokeile vaan!:)

      Poista
  8. Oli niin yksinkertainen ohje ja hyvän näköinen lopputulos, että tuota on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kivan yksinkertainen versio torta della nonnasta. Ja hyvääkin on.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-