sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Mustikkaiset tiramisumaljat


Nimipäiväkahvitteluihin tein tiramisua annosmaljoihin. Tiramisumaljat valmistuvat nopeasti ja yksittäisinä annoksina niitä on helppo tarjoilla. Koska pakastin on pullollaan kesän marjasatoa, halusin maljoissa hyödyntää marjojakin. Käytin tällä kertaa pensasmustikoita, mutta muutkin marjat sopivat joukkoon hyvin. Kahvin lisäksi kostutin keksit Helmi -kahviliköörillä, joka sopi tiramisuun mainiosti.

Mustikkaiset tiramisumaljat
(6 annosta)

3 keltuaista
3 rkl hienoa sokeria
250 g mascarponejuustoa
3 valkuaista
3 rkl hienoa sokeria
6 savoiardikeksiä
vahvaa kahvijuomaa
kahvilikööriä tms.
pensasmustikoita

Päälle:
kaakaojauhetta
mustikkajauhetta
pensasmustikoita

Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Vaahdota valkuaiset ja sokeri, ja nostele vaahto varovasti mascarponevaahdon joukkoon. Murenna annosmaljoihin keksit, ja kaada keksien päälle kahvia noin 2 ruokalusikallista jokaiseen maljaan. Kaada keksien päälle myös likööriä 1 - 1 1/2 ruokalusikallista. Ripottele maljoihin keksien päälle pensasmustikoita ja lusikoi mascarponevaahtoa päälle. Anna hyytyä ja makujen tasaantua viileässä pari tuntia. Sihtaa maljoihin vaahdon pinnalle kaakao- ja mustikkajauhetta, ja koristele pensasmustikoilla juuri ennen tarjoilua.

8 kommenttia:

 1. ONpa herkullinen ja nätti annos!

  VastaaPoista
 2. Oi! Kuulostaapas ihanalta ja helpolta. :P

  Nappaan reseptin talteen, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvää, ja helppo ja nopea tehdä.:) Keksejä voi laittaa pohjalle enemmänkin, jos haluaa, itse annoin nyt tällä kertaa olla mascarponevaahdon pääosassa.;) Nappaa vain.:)

   Poista
 3. Tiramisu on edelleen kokeilematta, joitakin variaatioita on tullut tehtyä. Tällainen maljaversio kiehtoo kyllä, on niin kaunis omina annoksina esille laitettuna.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiramisu on ihanaa, mutta harvoin tulee mascarponea ostettua. Olen aiemmin tehnyt vuokaan ison tiramisun, mutta oli kiva näin yksittäisenäkin. Tämä on enemmän jälkiruokamaisempi, yksittäinen iso on taas ollut kakkumaisempi.:

   Poista
 4. herkullisen näköiset maljat ja tosi kiva idea,jossa hyödynnetään myös marjoja(niitä riittää) =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää oli.:) Ja marjoja pitää koittaa laittaa vähän kaikkeen, että saa ensi kesäksi taas kaiken kulutettua pois. Meillä ei kaappipakastimessa paljon muuta olekaan kuin marjoja.;)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-